Derde CBBE-docentendag Biobased Economy op 5 november

Derde CBBE-docentendag Biobased Economy op 5 november

Het Centre for Biobased Economy organiseert voor de derde keer de CBBE-docentendag. De onderwerpen Biobased products en biorerefinery staan op deze dag centraal.

Organisator Centre for Biobased Economy

do 5 november 2015 09:30 tot 16:45

Locatie Lovensdijkstraat 61-31, Breda

Biobased economy

In een biobased economy gaan we fossiele brandstoffen vervangen door groene grondstoffen. Het gaat niet alleen over brandstoffen maar over alle producten die op basis van fossiele brandstoffen gemaakt worden zoals bijvoorbeeld fine chemicals en plastics. Via bioraffinage wordt de biomassa uiteen gerafeld in verschillende fracties zodat de biomassa volledig wordt benut. Het klinkt allemaal zo makkelijk maar tegen welke nieuwe uitdagingen lopen we aan waar we in het onderzoek en onderwijs aandacht aan moeten besteden? Veel nieuwe bioraffinageconcepten zijn namelijk nog volop in ontwikkeling. Tijdens deze derde CBBE docentendag zal worden ingegaan op de concepten Biobased products en Biorefinery.

CBBE docentendagen

Het CBBE organiseert in de studiejaren 2014 tot en met 2016 een viertal docentendagen. Tijdens de docentendagen worden verschillende aspecten van de biobased economy uitgediept. Dit is de derde docentendag. De vierde docentendag vindt plaats op 21 januari 2016 met als onderwerp Biobased logistics & ketens.

Centre for Biobased Economy

Het Centre for Biobased Economy (CBBE) werkt aan een sterke biobased economy. Avans Hogeschool | Centre of Expertise Biobased Economy en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen zijn partners in het CBBE. Samen met het bedrijfsleven bundelt CBBE haar krachten om professionals op te leiden voor een biobased toekomst.

Meer weten?

CBBE partners Avans Hogeschool / Centre of Expertise Biobased Economy (Ralph Simons) en de HAN (Richèle Wind, Karin Struijs en Erik van de Ven).