Dies Natalis over 'Gezonde voeding en leefomgeving'

Dies Natalis

Dies Natalis over 'Gezonde voeding en leefomgeving'

De Dies Natalis (verjaardag) van Wageningen University - opgericht in 1918 - wordt jaarlijks rond 9 maart gevierd met een symposium en enkele inspirerende lezingen over één van de thema's waar Wageningen UR aan werkt. In 2015 is het thema 'Gezonde voeding en leefomgeving'.

Tijdens de officiĆ«le viering van Dies Natalis van Wageningen University op maandagmiddag 9 maart geeft ecoloog en gerenommeerde natuurfotograaf Ruben Smit, regisseur van de bekroonde documentaire 'De Nieuwe Wildernis', zijn visie en inzichten over het thema 'fascinerende natuur'. Enkele toonaangevende jonge wetenschappers van Wageningen UR (Marleen Kamperman, Lisa Becking, Lourens Poorter) vertellen over hun wetenschappelijke werk op het gebied van soorten en ecosystemen, het thema van de Dies dit jaar.

Gezonde voeding en leefomgeving

De 97e verjaardag van Wageningen University is gewijd aan het natuurdeel van ons domein: gezonde voeding en leefomgeving. Soorten en ecosystemen op onze planeet hebben zich aangepast om de meest uitdagende omstandigheden te overleven. Denk daarbij aan droogte, slechte bodemgesteldheid, de gevolgen van het menselijk gedrag en de klimaatverandering. Het verkennen en begrijpen van de werking van soorten en ecosystemen is fascinerend. Het helpt ons om de biodiversiteit te beschermen, maar ook in ons werk aan mondiale vraagstukken zoals voedselzekerheid, de beschikbaarheid van drinkwater en nieuwe vormen van duurzame energie.

Meer informatie over het programa