Eat2Move organiseert kennis- en netwerkevent

Eat2Move organiseert kennis- en netwerkevent

Topcentrum Eat2Move werkt aan optimale voeding voor de bevordering van prestatie en herstel in (top)sport en zorg. In samenwerking met EHEDG organiseert Eat2Move op maandag 28 september 2015 een kennis- en netwerkevent. Ondernemers en bedrijven in de voeding-, sport- en zorgmarkt zijn uitgenodigd om kennis te delen en nieuwe samenwerkingen te realiseren. Het event wordt afgesloten met een gezamenlijk bezoek aan de laatste EK poulewedstrijd van het Nederlands Damesvolleybalteam.

Organisator Topcentrum Eat2Move

ma 28 september 2015 16:30 tot 22:00

Locatie Americahal, Laan van Erica 50, 7321 BX Apeldoorn

Acht partners – een combinatie van sport, zorg, kennisinstellingen en bedrijven – werken intensief samen aan de ontwikkeling en toepassing van kennis. Deze kennis wordt direct gekoppeld aan innovatietrajecten met bedrijven om producten en diensten te ontwikkelen voor de sport en zorgpraktijk. Eat2Move faciliteert de samenwerkingen van bedrijven en organisaties op het gebied van sport en voeding.

Programma

Tijdens het event zullen experts state of the art informatie geven over kansen en uitdagingen rond voeding, sport, en bewegen. Daarnaast is er veel ruimte om elkaar te ontmoeten en wordt de laatste EK poulewedstrijd Nederland – Italië bezocht.

15.30 Ontvangst met koffie/thee
16.00 Welkom & introductie Eat2Move. Jeroen Wouters, voorzitter coördinatieteam Eat2Move
16.20 Presentaties en interactieve parallel sessies: Sessie 1 – Gezond voedingspatroon | Preventie | Signalering “Voeding en Vierdaagseonderzoek.” Prof. Dr. Maria Hopman, Radboud UMC en Human Nutrition, Wageningen University. Sessie 2 –Nieuwe nutriënten | Sport & Zorg “Optimale voeding voor spieropbouw en herstelvermogen.” Dr. Ir. Michael Tieland, Human Nutrition, Wageningen University. Sessie 3 – Voedingsbehoefte | Monitoring | E-health “Effectiviteit van voedingsadvies voor sporters, nitraatspiegels op basis van groente-consumptie als merker voor effectiviteit van dieetadvies.” Ir. Floris Wardenaar, hoofddocent & teamleider Sports & Exercise Nutrition, HAN Sport en Bewegen.
17.20 Innovatief ondernemen in topsport en introductie EK Damesvolleybal. Peter Blangé, toernooidirecteur van het EK Damesvolleybal 2015, Labmanager InnoSportLab Papendal en spelverdeler van het gouden volleybalteam van Atlanta 1996
17.30 Afronding
18.00 Italiaans buffet en ruimte voor netwerken
19.00 EK Damesvolleybal: Nederland – Italië. Aanschouwen van laatste poulewedstrijd EK damesvolleybal: Nederland – Italië (start wedstrijd 20.00 uur in OmniSport, Apeldoorn).
22.00 Einde

Deelnemen?

Aanmelden voor het Eat2Move kennis- en netwerkevent kan via de website van Eat2Move.