Wageningen Dialogue
Vlees, vis, melk of bonen? Praat mee bij De eiwitdialogen
Mensen hebben eiwitten nodig om gezond te kunnen leven. Binnen afzienbare tijd leven we met 9,5 miljard mensen op aarde. Hoe kunnen we dan op een duurzame manier in die eiwitbehoefte voorzien?
Wat is in ons voedsel de meest duurzame verhouding tussen eiwitten van dierlijke en van plantaardige oorsprong? Wat is gezond? Hoe ziet duurzame eiwitproductie eruit? Welke alternatieve eiwitbronnen zijn veelbelovend: zeewier, kunstvlees, insecten? Welke rol kunnen Wageningen University & Research en WUR-wetenschappers bij deze ontwikkeling vervullen?Over deze vragen gaan WUR-onderzoekers met elkaar in gesprek. Dat doen we in een open en informele setting. We verkennen inzichten en –perspectieven op duurzame eiwitconsumptie en productie. Zo wordt het denken binnen WUR op dit thema verder gebracht en worden de WUR-visies die we uitdragen scherper gemaakt.In de dialoogsessie van 16 oktober staat eiwitconsumptie centraal. Ga in gesprek met onder anderen: Sander Kersten (Hoogleraar voeding, Metabolisme en Genomics), Hans van Trijp (hoogleraar Marktkunde & Consumentengedrag), Atze Jan van der Goot (hoogleraar Levensmiddelenproceskunde), Hans Dagevos (senior onderzoeker Wageningen Economic Research) en Hedwig te Molder (hoogleraar Strategische Communicatie). De dialoog wordt geleid door facilitator Richard Engelfriet.In de dialoogsessie van 13 november staat duurzame eiwitproductie centraal. Deelnemers szijn dan onder meer: Imke de Boer (hoogleraar Dierlijke productiesystemen) en Marcel Dicke (hoogleraar Entomologie).Deelname aan 1 of beide bijeenkomsten staat vrij. Het gesprek is in het Nederlands. Meld je aan via het formulier.
De Eiwitdialogen vallen onder de noemer van de Wageningen Dialogues.