Activiteit

Energiek2020 Event 2014

Op 24 april is er veel kennis te halen op het gebied van energie. Kas als Energiebron, GreenQ en Wageningen UR Glastuinbouw organiseren samen het jaarlijkse Energiek2020 Event. In een middag ontvangt u veel informatie waar u als ondernemer direct mee aan de slag kunt om energie te besparen.

Organisator
Datum

do 24 april 2014 13:30 tot 18:00

Locatie Bleiswijk
Violierenweg 1
2665 MV Bleiswijk
0317 - 485 606

Nico van Ruiten gaat van start met de laatste weetjes op beleidsgebied, gevolgd door een workshop Omdenken: van  “ja-maar” (wat-zou-moeten-zijn) naar “ja-en” (wat-zou-kunnen-zijn). Na de pauze delen telers hun ervaringen met u over Het Nieuwe Telen: de pieken én de dalen die langs zijn gekomen. U zult verbaasd staan met hoeveel minder gas geteeld kan worden zonder al te veel investeringen. De tweede plenaire sessie gaat over ervaringen met energiezuinig belichten en het optimaal benutten van het natuurlijk licht en worden de onderzoeksresultaten, vers van de pers, toegelicht door de onderzoekers.

Na deze plenaire sessies is er een kennismarkt met een groot aantal informatieposters, van aardwarmte tot stuurlicht bij lelie, van meer inzicht in de fotosynthese tot de laatste stand van zaken bij LED’s. Aansluitend kunt u enkele proeven bekijken bij Wageningen UR Glastuinbouw en GreenQ. Bij poster en proeven kunt u met elkaar in gesprek en met onderzoekers en vertegenwoordigers van het programma Kas als Energiebron. Gesprekken die u kunt voortzetten tijdens de afsluitende borrel en buffet.

Wij nodigen u van harte uit voor het event, dat plaatsvindt op donderdag 24 april 2014 bij GreenQ en Wageningen UR Glastuinbouw. Het programma start bij GreenQ, Violierenweg 3, 2665 MV Bleiswijk.


Programma
13:30 Ontvangst bij GreenQ
14:00 Opening door Nico van Ruiten (LTO Glaskracht Nederland)
14:15 Clinic Omdenken door Ja-maar(r)
14:45 Pauze + bezoek aan informatiemarkt
15:15 Uitrol van Het Nieuwe Telen (HNT) in de praktijk
15:45 Energiezuinig belichten
Onderzoekers lichten de laatste resultaten uit projecten toe over energiezuinig belichten en het optimaal benutten van het natuurlijk licht. Telers geven hun mening geven over hoe zij dit in de praktijk toepassen. Dennis Medema van LTO Glaskracht Nederland geeft een overzicht waar verder aan gewerkt wordt rondom energiezuinig belichten.
16:15 Pauze + bezoek aan informatiemarkt
17:00 Rondleiding langs kasproeven bij GreenQ en Wageningen UR Glastuinbouw
In groepen bezoekt u drie lopende proeven op het gebied van energiezuinige teelt en belichten en bij nog beter geïsoleerde kassystemen voor de toekomst bij het Innovatie en Demo Centrum Energie. De routes zijn gelijkwaardig, dus u hoeft dit jaar niet vooraf te kiezen.
18:00 Borrel en buffet bij Wageningen UR Glastuinbouw