Workshop

EnergiekEvent - Licht op Besparing

Wilt u in één middag bijgepraat worden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie? Dan mag u het jaarlijkse Energiek Event op 7 april niet missen. In een feestelijke ‘De Wereld Draait Door’ achtige setting kijken we terug op 10 jaar Kas als Energiebron. Daarna hoort u heet van de naald de resultaten van tal van onderzoeken, onder andere naar Stuurlicht, Vochtregulering, Schermstrategie, Optimale gewasopbouw, Belichten naar gewasbehoefte en Nieuwe kasconcepten.

Organisator Wageningen UR Glastuinbouw
Datum

do 7 april 2016

Locatie Bleiswijk
Violierenweg 1
2665 MV Bleiswijk
0317 - 485 606

Dit komt aan bod in korte workshops en bij de rondgang langs de kasproeven. U kunt weer kiezen uit diverse routes; voor elk wat wils. Een ideale gelegenheid om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen.

De middag start feestelijk met het programmaonderdeel ‘Kas als Energiebron draait Energiek Door’. De glastuinbouwsector startte tien jaar geleden samen met de overheid het programma Kas als Energiebron. Er is in die tijd veel bereikt. Tijdens het Energiek Event nemen tal van collega-telers, onderzoekers en andere experts plaats aan tafel. In snel tempo komen gespreksonderwerpen aan bod zoals: Hoe leer je als teler met nieuwe technieken om te gaan? Welke successen heeft Het Nieuwe Telen gebracht en wat zijn de valkuilen? Hoe ziet uw bedrijf er in de toe-komst uit zónder CO2 emissie? Maurice Wubben is uw presentator.

Programma
13:00 Ontvangst
13:30 Kas als Energiebron Draait Energiek Door, met presentator Maurice Wubben
14:30 Pauze
15:00 Workshops en/of kasbezoek Delphy (drie rondes), zie onderstaande pdf
17:00 Bezoek kasproeven Wageningen UR Glastuinbouw, zie onderstaande pdf
18:00 Borrel en buffet


Het Energiek Event wordt gehouden in het Horti Science Parc in Bleiswijk, Violieren-weg 1-3 en wordt georganiseerd door Kas als Energiebron, Wageningen UR Glas-tuinbouw en Delphy. Kas als Energiebron is het innovatie- en actieprogramma voor energiebesparing en verduurzaming in de glastuinbouw van LTO Glaskracht Neder-land en het Ministerie van Economische Zaken.