Engineering: Building with Nature MOOC

MOOC

Engineering: Building with Nature

Je leert hoe je met ecologische en technische ontwerpprincipes een effectievere en duurzamere waterinfrastructuur ontwikkelt. Deze Massive Open Online Course (MOOC) is een gratis online cursus om de raakvlakken tussen waterbouwkunde, natuur en maatschappij te verkennen.

Organisator Wageningen University & Research, TU Delft and partners

di 3 april 2018

Prijsomschrijving Gratis

Over de cursus

Heb je interesse in het concept Building with Nature (bouwen met de natuur)? Dan is dit de juiste civiele-techniekcursus voor jou. In deze cursus ga je kijken naar het gebruik van natuurlijke materialen en ecologische processen bij het ontwerpen van effectieve en duurzame waterbouwkundige infrastructuur. Je leert over het op ecosystemen gebaseerde ontwerpconcept Building with Nature en hoe dit wordt toegepast bij water- en kustsystemen. In de cursus ga je een aantal casestudies bekijken om je kennis over de ecologische en technische principes te verdiepen.

De docenten zijn toonaangevende Nederlandse ingenieurs en milieuwetenschappers die de benadering Building with Nature voor geïntegreerd ontwerp als fundamenteel beschouwen voor een nieuwe generatie ingenieurs en ecologen.

Wat je gaat leren

• Basisprincipes van civieltechnisch ontwerp en ecologie, relevant voor de Building with Nature-benadering
  • Beoordelen welke principes worden toegepast in diverse casestudies en zo je eigen mening vormen over de vraag of de waterbouwkundige infrastructuur voldoet aan de civieltechnische, ecologische en maatschappelijke doelen
  • Toepassen van je nieuwe kennis om de mogelijkheden voor Building with Nature in je eigen woonomgeving te beoordelen

Een cursus van TU Delft met bijdragen van Wageningen Universiteit & Research

Ingenieurs krijgen vaak opdracht om waterbouwkundige oplossingen te ontwikkelen ter bescherming van ons land tegen overstromingen en erosie. Deze veiligheidsmaatregelen kunnen echter aanzienlijke gevolgen hebben voor natuurlijke ecosystemen. Maar wat als we de natuur zouden kunnen inzetten om ons te beschermen?

De TU Delft, Ecoshape en Wageningen Universiteit & Research hebben hun kennis gebundeld om je te leren hoe natuurlijke systemen kunnen worden geïntegreerd in waterbouwkundige ontwerpen. In deze MOOC doe je basiskennis op over civiele techniek en ecologie. De daarvan afgeleide principes bieden inzicht in wat er nodig is om succesvol te bouwen met de natuur.

Andere interessante MOOCs

Vind je deze MOOC interessant? Bekijk dan ook eens de MOOC Co-Creating Sustainable Cities en de MOOC Sustainable Urban Development: Discover Advanced Metropolitan Solutions