Enrico Pace & Igor Roma: Piano Concert

Concert

Enrico Pace & Igor Roma: Piano Concert

Op 22 November geven de Italiaanse meesterpianisten Igor Roma en Enrico Pace een recital @ Wageningen Campus. Enrico Pace heeft in 1989 The International Franz Liszt Piano Concours gewonnen en Igor Roma won dezelfde wedstrijd in 1996. Beiden startten een solocarrière, maar vonden elkaar ook in het repertoire voor twee piano’s.
Deze avond speelt het duo drie prachtige werken voor twee piano’s uit het begin van de vorige eeuw.

Organisator Impulse
Datum

vr 22 november 2019 20:00 tot 23:00

Locatie Forum, gebouwnummer 102
Droevendaalsesteeg 2
102
6708 PB Wageningen
0317–482160
Prijsomschrijving Gratis, registratie verplicht

Reserveer jouw gratis ticket door je aan te melden via de link bij de intranetactiviteit "Master pianists Enrico Pace & Igor Roma @ Wageningen Campus" op 22 november.

Wees er snel bij want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. We hopen op een zaal vol met enthousiaste medewerkers!

Tickets zijn beschikbaar gesteld aan studenten en medewerkers van Wageningen Campus.

Programma

20.00 Inloop

20.30 Claude Debussy: En blanc et noir | Claude Debussy: Trois Nocturnes

21.15 Pauze

21.45 Gustav Holst: The Planets on. 32

22.30 Einde en borrel

Over Enrico Pace en Igor Roma

Enrico Pace won in 1989 het Internationaal Franz Liszt Piano Concours en Igor Roma werd in 1996 winnaar van dezelfde wedstrijd. Beiden startten een solocarrière, maar vonden elkaar ook in het repertoire voor twee piano’s. Een spectaculair muzikaal huwelijk tussen twee verschillende persoonlijkheden, door Trouw-recensent Christo Lelie treffend omschreven: 'Pace is vooral de poëet, tevens de fantast, en de meest ingetogen maar ook de kwetsbaarste van beide pianisten. Roma is de perfectionist, de supertechnicus, een pianist bij wie passie en klankschoonheid op bijzondere wijze hand in hand gaan.'

Twee piano's

Het duo speelt drie schitterende werken voor twee piano’s uit het begin van de vorige eeuw. Bijzonder is vooral The Planets, dat eigenlijk alleen in de orkestversie bekend is. Een zenuwontsteking verhinderde dat Gustav Holst zelf de orkestratie maakte. Bovendien was door geldgebrek en de permanente onzekerheid in de Eerste Wereldoorlog een orkestrale uitvoering ondenkbaar.

En Blanc et Noir is één van de meest geïnspireerde, maar ook één van de laatste composities van Debussy.

Trois Nocturnes is geschreven voor orkest en vrouwenkoor. De eerste twee delen zijn bewerkt voor 2 piano's door Maurice Ravel, het laatste deel is bewerkt door Zoltán Kocsis.

Muziek

Claude Debussy: En blanc et noir

Claude Debussy: Trois Nocturnes

Gustav Holst: The Planets op. 32