Bijeenkomst

Expertmeeting: Diversiteit, meer dan academische verscheidenheid

Expertmeeting van het Netwerk Academische Communicatieve Vaardigheden (NACV)

Organisator Onderwijs- en leerwetenschappen
Datum

vr 30 januari 2015

Locatie Wageningen

Op vrijdag 30 januari aanstaande vindt de elfde Expertmeeting plaats van het Netwerk Academische Communicatieve Vaardigheden. Op deze studiedag komen circa 120 professionals bij elkaar om kennis en informatie uit te wisselen over onderwijs in academische communicatieve vaardigheden.

Diversiteit

In de beroepspraktijk wordt in toenemende mate gevraagd naar ‘scientific practitioners’. Naast communiceren door wetenschappelijk schrijven of mondeling presenteren dient deze huidige professionaleen breed scala aan andere academische en communicatieve vaardigheden beheersen. Binnen academische curricula ligt de nadruk ook steeds meer op het verwerven van een diversiteit aan competenties. De Expertmeeting 2015 van het Netwerk Academische Communicatieve Vaardigheden staat daarom in het teken van ‘Diversiteit, meer dan academische verscheidenheid’.

Inspirerend programma

Dit jaar is de Expertmeeting van het NACV te gast bij de afdeling Educatie‐ en Competentiestudies van Wageningen UR. Keynote lezingen worden verzorgd d  r ir. Erik Heijmans, opleidingsdirecteur van het Onderwijsinstituut van Wageningen UR en prof. dr. Albert Pilot, hoogleraar didactiek van de Universiteit Utrecht. Daarnaast biedt de Expertmeeting een boeiend programma met:

  • Parallelsessies met lezingen, workshops en discussies over uiteenlopende onderwerpen.
  • Informatie over boeken, websites, lesmethodes, etc.
  • Uitgebreide netwerkmogelijkheden tijdens de pauzes en de afsluitende borrel.

Programma en abstracts