Expositie: Kinderen maken hun ‘levensbomen’

Expositie: Kinderen maken hun ‘levensbomen’

Dankzij de steun van de gemeente Wageningen is afgelopen weken door kinderen van Pantarijn Praktijkschool en groep zes van Margrietschool met enorm enthousiasme en inzet gewerkt aan hun ‘levensbomen’. Dit idee is ontwikkeld door Jan Meijering in samenwerking met Yvonne van de Ven en Flos Wildschut , curator van Beelden op de Berg.

Organisator Impulse

vr 8 juni 2018 tot vr 15 juni 2018

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28

Kinderen onderzochten zelf hoe ze een ‘kunstwerk’ kunnen maken dat aansluit bij het thema van Beelden op de Berg 2018: ‘eeuwige verjonging’. Zo nemen ze alvast deel aan de tentoonstelling en ‘openen’ ze de weg naar de inhoud van de kunstwerken.

Na een interview over verleden, heden en toekomst gingen de kinderen een boom  tekenen en aquarelleren en vervolgens ruimtelijk vormgeven met hout, draad en papier-maché.

In het Belmonte Arboretum zoeken groepjes kinderen een plek om hun werk tentoon te stellen en om het zelf te presenteren. Alle leerlingen exposeren hun levensbomen in Impulse in de periode van 8-14 juni en daarna in de Bblthk Wageningen.