Tentoonstelling

FabLab Wageningen

In deze vitrines zie je enkele voorbeelden van objecten die in FabLab Wageningen zijn gemaakt, waaronder een miniatuur van 'de Zaaier'.

Organisator FabLab Wageningen
Datum

vr 5 september 2014 tot di 30 september 2014

FabLab Wageningen is een open werkplaats, waar met computergestuurde apparaten dingen worden gemaakt. Maar het is ook een groep mensen die in onze veranderende samenleving op zoek is naar nieuwe manieren van samenwerken. Zo wordt informatie zoveel mogelijk gedeeld en wordt er voornamelijk gewerkt met open source software.

Op dit moment heeft FabLab Wageningen een aantal 3D printers en een lasersnijder. Er worden meubels gemaakt, onderdelen vervaardigd, gebouwen geprint, maquettes gemaakt en er wordt vooral heel veel getest.

Het FabLab organiseert cursussen en workshops en moedigt zoveel mogelijk mensen aan zelf aan de slag te gaan en dingen uit te vinden. 


FabLab Wageningen wordt door vrijwilligers en enthousiastelingen gedreven en bestaat dankzij de bijdragen van sponsors. Op dit moment wordt er gezocht naar een geschikte plek op Wageningen Campus om het FabLab onderdeel te laten zijn van onderwijs en onderzoek dat hier in Wageningen plaats vindt. Wie meer wil weten of een idee heeft mailt naar info@fablabwag.nl of kijkt op www.fablabwag.nl