Famelab 2019 – Regionale ronde Universiteit Wageningen

Famelab 2019 – Regionale ronde Universiteit Wageningen

Vanaf het begin van Famelab Netherlands al biedt Wageningen University & Research een podium voor jonge onderzoekers om aan deze internationale vertelcompetitie deel te nemen. Het sprankelend communiceren van je eigen wetenschappelijke verhaal zou onderdeel moeten zijn van het curriculum in iedere wetenschappelijke opleiding. Famelab - vertel je verhaal over wetenschap in drie minuten, zonder Powerpoint - is dan ook een evenement die de deelnemers skills voor de rest van hun carrière aanreikt.

Organisator Corporate Communications

vr 1 maart 2019 18:30 tot 22:00

Locatie Theater De Wilde Wereld, Burgtstraat 1, Wageningen

De regionale heat van Wageningen geeft het podium aan 17 kandidaten waarvan er twee zullen doorgaan naar de nationale ronde. Dit jaar strijden acht universiteiten om een plekje in de nationale ronde in Tivoli Vredenburg in Utrecht op 9 mei 2019. De internationale finale zal plaatsvinden in juni in Cheltenham, Engeland. De internationale Famelab-ronde is opgezet door de British Council en Cheltenham Science Festival.

Deelnemende onderzoekers, tussen 21 en 40 jaar, vertellen een verhaal over hun onderzoek met in hun achterhoofd de wens dat de luisteraars aan hun lippen hangen. Een driehoofdige jury oordeelt op content, clarity en charisma.

Om de geselecteerde deelnemers een steun in de rug te geven krijgen zij voorafgaand aan hun optreden een presentatiecursus van een professionele trainer. Die kennis en vaardigheden hebben zij op zak en met de ervaringen van de Wageningen heat kunnen twee finalisten de nationale competitie tussen de winnaars van ander universiteiten met vertrouwen tegemoet zien, zeker omdat de British Council er een tweedaagse master class aan vastplakt.

De nationale winnaar mag op het internationale Cheltenham Science Festival in juni de vertelstrijd aangaan.

Onderzoekers, studenten en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd om de Wageningen heat bij te wonen. In verband met gelimiteerde plaatsen in het theater kan voor een gegarandeerde plaats gemaild worden naar secretariaat.ccm@wur.nl onder vermelding van ‘Famelab’. Wees op tijd, om te voorkomen dat de sprekers afgeleid worden.

Programma FameLab 2019
18.20 uur Theater opent