Famelab 2020 – Wageningen regionale ronde

FameLab biedt studenten en jonge onderzoekers de kans om deel te nemen aan deze internationale vertelcompetitie. Het is een mogelijkheid om hun eigen inspirerende en wetenschappelijke verhaal te delen met het grote publiek. De deelnemers leggen hun wetenschappelijk onderzoek uit in niet meer dan drie minuten, zonder het gebruik van een Powerpoint. Famelab rijkt de deelnemers handvatten en vaardigheden aan die zij kunnen gebruiken tijdens dit event en voor de rest van hun carrière.

Organisator Corporate Communications

vr 17 april 2020 18:30 tot 22:00

Locatie Theater De Wilde Wereld, Burgtstraat 1, Wageningen

Evenement uitgesteld

Vanwege het Corona-virus is dit evenement uitgesteld tot 17 april 2020. We hopen je dan te zien!

Famelab is opgezet door de British Council en Cheltenham Science Festival. Deelnemende onderzoekers, tussen 21 en 40 jaar, vertellen een verhaal over hun onderzoek met in hun achterhoofd de wens dat de luisteraars aan hun lippen hangen. Een driehoofdige jury oordeelt op content, clarity en charisma.

Om de geselecteerde deelnemers een steun in de rug te geven krijgen zij voorafgaand aan hun optreden een presentatiecursus van een professionele trainer (Ward van Beek). Met die kennis en vaardigheden op zak en daarbij de ervaringen van de regionale ronde in Wageningen kunnen twee finalisten de nationale competitie tussen de winnaars van ander universiteiten met vertrouwen tegemoet zien. De British Council plakt er ook nog eens een tweedaagse masterclass aan vast. Na de die ronde mag de nationale winnaar op het internationale Cheltenham Science Festival in juni de vertelstrijd aangaan.

Deelnemers kunnen de criteria, tips en videos vinden op de website van de British Council. De internationale Famelab ronde wordt georaniseerd door de British Council en Cheltenham Science Festival. De Nederlandse editie wordt dit jaar georganiseerd door Rijksuniversiteit Groningen.

Onderzoekers, studenten en andere geinteresseerden zijn uitgenodigd om de regionale ronde in Wageningen bij te wonen. In verband met gelimiteerde plaatsen in het theater kan voor een gegarandeerde plaats gemaild worden naar secretariaat.ccm@wur.nl onder vermelding van ‘Famelab’. Wees op tijd, om te voorkomen dat de sprekers afgeleid worden.

Tijdlijn:

24 februari 2020 Deadline registratie
3 maart middag OF 5 maart ochtend Pitch training voor deelnemers door Ward van Beek
13 maart 2020 -> verplaatst naar 17 april Wageningen University & Research regionale ronde in Theater De Wilde Wereld
23 - 24 april 2020 Masterclass voor finalisten bij KNAW in Amsterdam
13 mei 2020 Nationale finale bij Tivoli/Vredenburg in Utrecht
juni2020 Internationale finale in Cheltenham (GB)

Programma Wageningen 13 Maart2020
18:20 Theater opent
18:45 Aanvang. Introductie over FameLab - Maria Forlenza
19:00 Eerste sessie van negen presentaties
20:05 Pauze