Conferentie

Farm to Fork Conferentie – Building sustainable food systems together

De tweede Farm to Fork conferentie – Samen bouwen aan duurzame voedselsystemen, vindt plaats op 14 en 15 oktober 2021 en is een virtueel evenement. De conferentie, die vlak voor de Wereldvoedseldag wordt gehouden, is de jaarlijkse bijeenkomst van Europese belanghebbenden die geïnteresseerd zijn om de EU te helpen om het pad van de EU naar duurzame voedselsystemen vorm te geven.

Organisator European Commission
Datum

do 14 oktober 2021 tot vr 15 oktober 2021

Locatie online

Belanghebbenden in het voedselsysteem, overheden, internationale en maatschappelijke organisaties, onderzoeks- en innovatieactoren, evenals andere burgers en het geïnteresseerde publiek worden uitgenodigd om deel te nemen aan het debat over de vooruitgang die is geboekt bij de uitvoering van de Farm to Fork Strategy voor een eerlijk, gezond en milieuvriendelijk voedselsysteem. Het evenement zal ook een forum bieden voor discussie over de uitdagingen en kansen in verband met de wereldwijde overgang naar duurzame voedselsystemen, evenals over andere thematische gebieden waarop interventie plaatsvindt en lopende onderzoeks- en innovatie-inspanningen.

Sessie 'onderzoek en innovatie'

Prof. dr. Louise O. Fresco, voorzitter raad van bestuur Wageningen University & Research, is een van de sprekers in sessie #5: Onderzoek en Innovatie op 15 oktober, 10:40 – 11:55. De sessie zal:

  1. De projecten presenteren die zijn geselecteerd in het kader van het Horizon 2020 Green Deal-call onderwerp "Het testen en demonstreren van systemische innovaties ter ondersteuning van de Farm-to-Fork-strategie"
  2. Informeren wat er al is gepland in de eerste jaren van Horizon Europa, met de nadruk op de financieringsmogelijkheden in het werkprogramma 2021-2022
  3. Bespreken wat er daarna moet gebeuren, met de nadruk op R&I-prioriteiten die waarschijnlijk zo snel mogelijk impact zullen hebben vóór 2030, met name wat er nog ontbreekt, wat verder moet worden geïntensiveerd, wat meer nodig is en wat minder, en hoe we opname kunnen stimuleren.

Registratie

De inschrijving voor dit digitale congres is nu geopend.