Tentoonstelling

Fashioning the Future

Mode bij WUR verrassend? Helemaal niet! WUR heeft jarenlange onderzoekservaring in het ontwikkelen van innovaties voor de textielindustrie. De tentoonstelling is georganiseerd ter gelegenheid van 100 jaar WUR en markeert de officiële opening van het WUR Circular Fashion Lab.

Organisator Impulse
Datum

di 4 september 2018 tot vr 12 oktober 2018

Locatie Impulse, gebouwnummer 115

Deze tentoonstelling toont producten die een idee geven hoe een circulaire modewereld eruit zou kunnen zien. Wageningse studenten hebben in projecten voor het vak Academische Consultancy Training (ACT) samengewerkt met ArtEZ University of Arts, modeontwerpers en WUR-onderzoekers. Ze hebben gewerkt aan vragen als: Welke nieuwe, duurzame materialen kunnen we ontwikkelen voor de textielindustrie? Wat is een ideaal, eerlijk, schoon en duurzaam modesysteem? Hoe verhoudt dit zich tot het gedrag van consumenten en nieuwe bedrijfsmodellen?
De tentoonstelling toont de resultaten van deze zoektocht; van nieuwe concepten tot nieuwe producten van bekende modemerken. Je kunt de uitkomsten bekijken, zowel in Impulse. Orion, Forum als in het stadhuis van de stad Wageningen.

Impulse | Orion | Forum | Wageningen Campus - buiten installatiies | Stadhuis - Markt 22, Wageningen maandag-vrijdag 9.00-17.00 uur

Een impressie van de tentoonstelling: