Activiteit

Filmwedstrijd ‘Voedsel en kringlopen’

Doe mee met de filmwedstrijd ‘Voedsel en Kringlopen’. De beste drie filmpjes zullen vertoond worden tijdens het Food Filmfestival van 8 tot en met 10 oktober 2020 in Cultura Ede. Aan de wedstrijd kunnen havo- en vwo-leerlingen meedoen.

Organisator Food Valley Scholennetwerk en Cultura Ede
Datum

do 8 oktober 2020

Locatie Cultura Ede

Maak een filmpje van minimaal 5 en maximaal 10 minuten over jouw kijk op 'Voedsel en Kringlopen'. Of het nu een korte documentaire, een animatie of comedy is, dat mag je helemaal zelf weten. De film wordt door een vakkundige jury beoordeeld op maatschappelijke relevantie, creativiteit, boodschap en filmische kwaliteit.

Uitreiking

De jury bestaat uit Trijn Romein, theaterprogrammeur van Cultura en Reina Kuiper, projectleider bij Wageningen University & Research.

De uitreiking is vrijdag 9 oktober in Cultura. Dan worden de winnende filmpjes ook vertoond. Aansluitend worden de filmpjes ook na afloop nog vertoond in Cultura.

Meedoen?

Stuur je film, in zo hoog mogelijke kwaliteit, vóór 10 september 2020 op naar Hedzerd de Boer via hdeboer@cultura-ede.nl. Doe dit met behulp van wetransfer.com. Vermeld je voor- en achternaam, leeftijd en telefoonnummer. Deze gegevens worden niet met derden gedeeld en alleen gebruikt in het kader van deze wedstrijd.

Als je de film instuurt voeg daar dan een korte toelichting bij van ca. een half A4-tje (200 woorden) waarin je een toelichting geeft op de keuze voor het thema en de manier waarop je de film hebt gemaakt. Wanneer je meedoet aan de wedstrijd ga je er automatisch mee akkoord dat jouw naam gedeeld kan worden in communicatie-uitingen, zoals persberichten, van Food Valley Scholennetwerk en Cultura.

Food Valley Scholennetwerk

Het Food Valley Scholennetwerk is het kernnetwerk van een 10-tal VO en 4 HO-instellingen in de regio Food Valley en een hecht samenwerkingsverband waarin leren met elkaar en van elkaar centraal staat. Zo ontwikkelen wij bijvoorbeeld lesmateriaal en organiseren we nascholingen voor docenten en bezoeken voor havo en vwo klassen aan Wageningen University & Research voor klassen.

Cultura

Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in Ede. Zo bestaan wij onder andere uit een theater, bibliotheek, stadswinkel, galerie en café, maar bieden wij ook cursussen en workshops en educatiemateriaal voor het primair en voortgezet onderwijs.