Activiteit

Food & Biobased Research aanwezig bij SAVE FOOD event

Tijdens Interpack, de internationale vakbeurs voor de verpakkingsindustrie en alle daaraan gerelateerde proces technologieën, wordt het SAVE FOOD event georganiseerd. In de speciaal ingerichte beursvloer “InnovationParc Packaging” presenteren bedrijven diverse oplossingen op het gebied van voedselverspilling. Wageningen UR Food & Biobased Research is aanwezig om bezoekers te informeren over de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van vernieuwende verpakkingsconcepten.

Organisator Interpack
Datum

do 8 mei 2014 tot wo 14 mei 2014

Locatie Messe, Düsseldorf, stand: FG Zuid – IPP 19

InnovationParc Packaging

Food & Biobased Research helpt bedrijven met het vinden van oplossingen voor het terugdringen van voedselverspilling in de keten. Onze experts op het gebied van verslogistiek en duurzame verpakkingen zijn aanwezig in de stand van EPDA (European Packaging Design Association), waar wij u graag meer vertellen over onze oplossingen. Daarnaast geven we een lezing tijdens het EPDA event.

  • 8 mei, 14.15 uur: Food waste and packaging – a complex relationship, Ulphard Thoden van Velzen; Food & Biobased Research

SAVE FOOD congres

Een derde van het voedsel dat voor menselijke consumptie wordt geproduceerd, gaat verloren. Wereldwijd is dit ongeveer 1,3 miljard ton elk jaar. In 2011 zijn de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en Interpack-organisator Messe Düsseldorf het initiatief SAVE FOOD gestart. SAVE FOOD wil het bewustzijn van voedselverspilling vergroten en samen met bedrijfsleven, ngo’s en overheden oplossingen vinden voor het terugdringen van mondiale voedselverliezen.

Het SAVE FOOD congres vindt voor de tweede keer plaats en brengt wetenschap, politiek en industrie samen. Experts van Food & Biobased Research nemen deel aan de conferentie op 7 en 8 mei. Op 7 mei worden activiteiten van internationale organisaties zoals EU-project FUSIONS toegelicht en op 8 mei worden succesverhalen uit de praktijk gepresenteerd.  

  • 7 mei, 11.45 uur: Food in focus – Fighting food waste in Europe, Toine Timmermans; FUSIONS
  • 8 mei, 14.00 uur: Co-operations along the value chain – Production and transport of vegetables, Henry Boerrigter; Food & Biobased Research

FUSIONS platform meeting

Op 9 mei organiseert FUSIONS een workshop over hoe sociale innovatie, verpakkingen, e-learning en apps kunnen bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling. Meer informatie over het programma en registreren vindt u op de website van Interpack. Registeren voor deze workshop kan tot 25 april.

FUSIONS (Food Use for Social Innovation by Optimising waste prevention Strategies) is opgezet met als doel om bij te dragen aan een Europa dat efficiënter omspringt met haar hulpbronnen door voedselverspilling aanzienlijk terug te dringen. Het vierjarige project loopt van augustus 2012 tot juli 2016 en wordt gefinancierd vanuit het Europese FP7-programma. Wageningen UR Food & Biobased Research coördineert het project.