Activiteit

Food Filmfestival

In samenwerking met Cultura Ede hebben we de filmwedstrijd met het thema ‘Voedsel en Kringlopen’ uitgeschreven. De beste drie filmpjes worden tijdens het Food Filmfestival van 8 tot en met 10 oktober in Cultura Ede vertoond. Aansluitend draait The Biggest Little Farm; een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van de zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur. Aan de wedstrijd kunnen alle leerlingen van het voortgezet onderwijs meedoen.

Organisator Food Valley Scholennetwerk en Cultura Ede
Datum

do 8 oktober 2020

Locatie Cultura Ede

De opdracht

Maak een filmpje van minimaal 5 en maximaal 10 minuten over jouw kijk op 'Voedsel en Kringlopen'. Of het nu een korte documentaire, een animatie of comedy is, dat mag je helemaal zelf weten. De film wordt door een vakkundige jury beoordeeld op maatschappelijke relevantie, creativiteit, boodschap en filmische kwaliteit.

Uitreiking en prijs

De jury bestaat uit onder andere uit Geertje Negassi van Cultura en Reina Kuiper, projectleider bij Wageningen University & Research.

De uitreiking is vrijdag 8 oktober in Cultura. Tijdens de uitreiking worden de winnende filmpjes ook vertoond. Aansluitend vindt de vertoning van de Biggest Little Farm plaats.

The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van de zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur. Adembenemend gefilmd. De film staat bol van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

Food Valley Netwerkscholen kunnen tegen inlevering van 1 voucher met hun klas naar de filmvertoning. Docenten die alleen komen of leerlingen die niet aangesloten zijn bij een van onze netwerkscholen betalen 7,50 euro per persoon.

Meedoen?

Stuur je film, in zo hoog mogelijke kwaliteit, vóór 10 september 2020 op naar Hedzerd de Boer via hdeboer@cultura-ede.nl. Doe dit met behulp van wetransfer.com. Vermeld je voor- en achternaam, leeftijd en telefoonnummer. Deze gegevens worden niet met derden gedeeld en alleen gebruikt in het kader van deze wedstrijd.

Als je de film instuurt voeg daar dan een korte toelichting bij van ca. een half A4-tje (200 woorden) waarin je een toelichting geeft op de keuze voor het thema en de manier waarop je de film hebt gemaakt. Wanneer je meedoet aan de wedstrijd ga je er automatisch mee akkoord dat jouw naam gedeeld kan worden in communicatie-uitingen, zoals persberichten, van Food Valley Scholennetwerk en Cultura.

Food Valley Scholennetwerk

Het Food Valley Scholennetwerk is het regionale VO-HO netwerk waarin Aeres Hogeschool Wageningen, Christelijke Hogeschool Ede, Van Hall Larenstein Velp, Wageningen University & Research en 10 vo-scholen uit de regio samenwerken. Het Food Valley Scholennetwerk is een hecht samenwerkingsverband waarin leren met elkaar en van elkaar centraal staat.

Cultura

Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in Ede. Zo bestaan wij onder andere uit een theater, bibliotheek, stadswinkel, galerie en café, maar bieden wij ook cursussen en workshops en educatiemateriaal voor het primair en voortgezet onderwijs.