Food Filmfestival: The Biggest Little Farm

Deze favoriete film van onze landbouw Minister Carola Schouten is een heerlijke film voor iedereen die houdt van harmonie tussen mens en natuur, van een andere manier van omgaan met dieren en die gelooft in de kracht van de natuur om zichzelf te herstellen. The Biggest Little Farm toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van de zoektocht van twee mensen en hun hond en die bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend. Een heerlijk opwekkende film, die je hoopvol en blij gestemd achter laat.

Organisator Cultura Ede

do 8 oktober 2020 10:30 tot 12:30

Locatie Cultura, Molenstraat 45, Ede

Kaartverkoop

Food Valley Netwerkscholen kunnen tegen inlevering van 1 voucher met hun klas naar de filmvertoning. Kies bij de kaartverkoop dan voor "Vrijkaart". De voucher wordt later verrekend.

Scholen van buiten het scholennetwerk zijn ook van harte welkom en betalen € 2,50 voor iedere leerlingen en € 5,00 voor iedere docent.

Filmwedstrijd 'Voedsel en Kringlopen'

De film is het startpunt van een filmwedstrijd voor scholieren. Maak een filmpje van minimaal 5 en maximaal 10 minuten over jouw kijk op 'Voedsel en Kringlopen'. Of het nu een korte documentaire, een animatie of comedy is, dat mag je helemaal zelf weten.

De beste drie filmpjes worden vertoond tijdens het Food Filmfestival in 2021 in Cultura Ede. Aan de wedstrijd kunnen alle leerlingen van het voortgezet onderwijs meedoen.

Meer informatie over aanmelden, de juring, uitreiking e.d. volgen binnenkort op deze website.

Food Valley Scholennetwerk

Het Food Valley Scholennetwerk is het regionale VO-HO netwerk waarin Aeres Hogeschool Wageningen, Christelijke Hogeschool Ede, Van Hall Larenstein Velp, Wageningen University & Research en 10 vo-scholen uit de regio samenwerken. Het Food Valley Scholennetwerk is een hecht samenwerkingsverband waarin leren met elkaar en van elkaar centraal staat.

Cultura

Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in Ede. Zo bestaan wij onder andere uit een theater, bibliotheek, stadswinkel, galerie en café, maar bieden wij ook cursussen en workshops en educatiemateriaal voor het primair en voortgezet onderwijs.