MOOC

From Fossil Resources to Biomass: A Business and Economics Perspective

Leer hoe je biobased producten maakt met behulp van micro-organismen en katalysatoren, en hoe je deze producten op de markt brengt en verkoopt in een winstgevend bedrijfsmodel.

Organisator Wageningen University & Research

di 4 juni 2019 tot do 26 september 2019

di 1 oktober 2019 tot do 13 februari 2020

di 4 februari 2020 tot do 23 juli 2020

Duur Deze MOOC is open voor inschrijving
Setup Online
Prijs Gratis

Over de cursus

Hoe maken we de toekomst duurzaam door biomassa te gaan gebruiken als grondstof voor de productie van voedsel, chemicaliën en energiedragers? Hoe worden we minder afhankelijk van fossiele grondstoffen? Dat ga je leren in deze MOOC. Biobased producten maken met behulp van micro-organismen en katalysatoren staat daarbij centraal. In deze MOOC kijk je vooral naar het einde van de leveringsketen en hoe je die producten op de markt brengt en verkoopt in een winstgevend bedrijfsmodel.

Geef je loopbaan een impuls en doe de allernieuwste kennis op over het creëren van een duurzamere biobased toekomst. Na het volgen van deze online cursus weet je meer over andere vakgebieden die van belang zijn en kun je beter communiceren met mensen buiten je eigen chemische of technologische vakgebied. Je krijgt een stevige basis over belangrijke concepten en het belang van de biobased economie en biobased producten. Denk hierbij aan:

• Inleiding tot Biobased Sciences
  • Bereiken van duurzaamheid
  • Gedrag van de consument
  • Logistiek en toeleveringsketens
  • Economie en regelgeving

Wat je gaat leren

• Het concept en het belang van de biobased economie, de waarde van biobased producten
  • Beoordelen van problemen rond duurzaamheid in een specifieke biobased case
  • Beslissen hoe je rekening houdt met het standpunt van de consument bij de ontwikkeling van een biobased product
  • Welke commerciële, financiële en organisatorische aspecten er komen kijken bij het runnen van een biobased bedrijf
  • Hoe complex de logistiek van biobased waardeketens is
  • In kaart brengen en kwalitatief beoordelen wat de belangrijkste economische gevolgen zijn van verschillende soorten regelgeving voor de toekomst van de biobased economie

MicroMasters Chemistry and Technology for Sustainability

Je kunt deze MOOC los volgen of als onderdeel van de MicroMasters Chemistry and Technology for Sustainability. In dit online programma ontdek je nieuwe grondstoffen en leer je hoe jouw bedrijf de overstap kan maken van fossiel naar duurzaam en biobased. Ben jij iemand die werkt in de energie-, de chemische of biotechnologische industrie en wil je graag meewerken aan de transitie naar duurzamere praktijken? Dan is deze MicroMasters echt iets voor jou!

Maak kennis met de docenten