From clash to crash: Apogee and collapse of the classic Maya

From clash to crash: Apogee and collapse of the classic Maya

Wist je dat het favoriete drankje van de Maya elite chocolademelk was? En dat de Maya het eerste snelwegsysteem ter wereld hebben gecreëerd? Op woensdagavond 6 april geeft Wageningen University student Boyan Flier je een kijkje in deze fascinerende cultuur, tijdens het college From Clash To Crash: Apogee and Collapse of the Classic Maya. Hij heeft al van jongs af aan een grote fascinatie voor de Maya cultuur.

Organisator WUtalks

wo 6 april 2016 19:30 tot 22:30

Locatie Orion, gebouwnummer 103
Bronland 1
6708WH Wageningen
0317 48 87 77

Boyan zal tijdens dit college dieper ingaan op het ontstaan van de Maya beschaving, hun kunst en religie, hun hiƫrogliefenschrift, het politieke landschap en het instorten van de klassieke Maya cultuur rond 800 na Christus.

Dit college is onderdeel van WUtalks, een inspirerende, gratis collegereeks waar studenten, medewerkers en alumni de kans krijgen om hun hobby of passie te delen met anderen.

LET OP! Het college wordt in het Engels gegeven.