Future for Nature Acadamy presenteert Ofir Drori

Future for Nature Academy presenteert Ofir Drori

Ofir Drori, winnaar van de Future For Nature award in 2011, wordt ook wel gezien als de James Bond van de natuurbescherming. Op 28 oktober geeft hij een lezing in Wageningen. Hij zal het publiek fascineren met zijn passie voor wilde dieren, vechtspel ervaringen en passie voor het behoud van de natuur. Het wordt georganiseerd door de Future for Nature Academy.

Organisator Future for Nature Academy

vr 28 oktober 2016 14:00 tot 16:00

Locatie Orion, building number 103
Bronland 1
6708 WH Wageningen
Zaal/kamer C1005

Ofir bestrijdt illegale handel op het level van corruptie. Door corrupte mensen in de hogere lagen van organisaties voor de rechter te slepen, hoopt hij dat het probleem van binnenuit kan worden opgelost:

“I came to Cameroon to write about the extinction of apes and realized very fast that the problem of the illegal trade that drives chimps and gorillas to extinction is routed in corruption. I exposed a shocking reality – almost all countries of Central and West Africa never had a single wildlife prosecution – total failure and Zero wildlife law enforcement. But I was not just angry with the African governments I was angry with NGOs and International Institutions that used millions of dollars of public funds and were just as part of this failure and worse - they were actively hiding their failure.”

Future For Nature Academy

Future For Nature Academy is een initiatief van 12 studenten en net-afgestudeerden, die de discussie over natuurbescherming een studenten-platform willen bieden. Elk jaar wordt er aan drie jonge natuurbeschermers een geldprijs uitgereikt van € 50.000 euro.