30 maart GLOBE dag

Trainingsprogramma

GLOBE orientatie- en trainingsdag

Leer hoe leerlingen kunnen bijdragen aan onderzoek van NASA, KNMI, RIVM en WUR.

Organisator GLOBE Nederland

wo 30 maart 2016 10:00 tot 16:30

Locatie Wageningen Campus

GLOBE Nederland organiseert op 30 maart de jaarlijkse GLOBE dag. Op deze dag vertellen wetenschappers van o.a. KNMI, RIVM en Wageningen UR hoe middelbare scholieren kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Leerlingen doen metingen in de schoolomgeving en leren zo zelf onderzoek te doen en dragen gelijk bij aan meer kennis over natuur en milieu.

Lancering NASA wolken app

Op de dag zal ook een nieuwe app van NASA worden gelanceerd. Leerlingen kunnen met hun smartphone foto's maken van wolken en krijgen van NASA een foto van deze wolk vanuit de ruimte. NASA gebruikt de leerlingen foto's om hun satelliet waarnemingen beter te kunnen interpreteren. Leerlingen worden zo betrokken bij het onderzoek van NASA.

Voor wie?

De dag is bedoeld voor docenten in de b├Ętavakken en aardrijkskunde. Het sluit aan bij o.a. de volgende thema's: leren onderzoeken (PWS, PO), internationalisering, duurzaamheid, tto. De dag is zowel geschikt voor ervaren GLOBE docenten als personen die zich op het programma willen ori├źnteren. Ook organisaties die bij willen dragen aan de verspreiding van GLOBE zijn van harte welkom.

Meer informatie en aanmelden: www.globenederland.nl/globedag.