Conferentie

Glucosinolates and beyond

Glucosinolates spelen als secundaire plantmetabolieten een belangrijke rol bij resistentie tegen herbivoren en pathogenen en zijn verantwoordelijk voor de karakteristieke smaak van Brassica-achtige gewassen. Tevens is er veel mondiale aandacht voor de bescher-mende rol van glucosinolaten tegen kanker. De diverse en bijzondere eigenschappen van deze inhoudsstoffen voor bodem, plant en mens zijn het onderwerp van een internationaal congres van 12 - 15 oktober 2014 in het Congrescentrum en Hotel de Wageningsche Berg te Wageningen.

Organisator Wageningen University, Laboratorium voor plantenveredeling
Datum

zo 12 oktober 2014 tot wo 15 oktober 2014

Locatie Conferentiecentrum De Wageningsche Berg

Thema’s en gerenomeerde gastsprekers

  • Molecular and genetic aspects of glucosinolates
    • Prof. Barbara Ann Halkier, University of Copenhagen
  • Ecology and evolution of glucosinolates
    • Prof. Thomas Mitchell-Olds, Duke University, USA
  • Glucosinolates and human health
    • Prof Richard Mithen, Norwich Research Park, UK
  • Application of glucosinolates in agro- and food systems
    • Prof. Monika Schreiner, Institut fur Gemuse- und Zierpflanzenbau, Germany

Prof Nicole van Dam, iDiv Halle-Jena-Leipzig/RU Nijmegen, zal op zondag 12 oktober het congres openen met een presentatie waarin zij de veelzijdigheid van deze groep van inhoudsstoffen zal uiteenzetten, maar ook de mogelijkheden voor integratie en samenwerking tussen de verschillende onderzoeks-gebieden zal belichten.

More information on the English conference page