Gras en Maismanifestatie, Vredepeel

Open dag

Gras en Maismanifestatie, Vredepeel

Wageningen University & Research Open Teelten en Agrifirm organiseren ook dit jaar weer de Gras en Maismanifestaties. Ook in Vredepeel rijpt de mais sneller af door de droogte en heeft het gras behoorlijk te lijden van het extreme weer. September gaan we dit jaar niet redden. Daarom vindt de Gras & Maismanifestatie eerder plaats en wel op 24 augustus. U bent van harte uitgenodigd.

Organisator WUR open teelten locatie Vredepeel en Agrifirm
Datum

vr 24 augustus 2018 09:00 tot 16:00

Locatie Open teelten Vredepeel
Vredeweg 1C
5816 AJ Vredepeel
0478 - 538 240

Het programma

Dit jaar is het extreem droog. Het is zelfs een van de droogste zomers ooit. Voor zowel mais als gras heeft dit nogal gevolgen. Specifiek voor mais geldt dat het zich anders heeft ontwikkeld dan in voorgaande jaren. Bovendien rijpt het sneller af.

De gevolgen gelden niet alleen voor percelen op uw bedrijf: de gras- en maisvelden die Agrifirm en WUR Open Teelten gezamenlijk op de proeflocatie Vredepeel hebben neergelegd, hebben ook de gevolgen van de droogte ondervonden. Daarbij zijn wij van mening dat door de huidige droogtesituatie er ook bij u andere vragen spelen, waar u graag een antwoord op heeft. Voor ons reden om onze Gras- en Maismanifestatie naar voren te verplaatsen, naar vrijdag 24 augustus. Wij willen u dan graag onze proefvelden laten zien, luisteren naar wat er bij u leeft en u met onze kennis ondersteunen in deze bijzondere tijd. Daarbij heeft u de mogelijkheid om de drogestof in uw mais te laten bepalen in het mobiele lab van Limagrain. Wilt u hiervan gebruikmaken, klik dan hier.

Ook het programma hebben wij aangepast om het voor u zo actueel mogelijk te maken, de onderwerpen zijn:

  • Verdroging van gras, doorzaaien, herinzaaien en wat doe ik met mijn mest?
  • Grondig Boeren met Mais, organische stof en waterbergend vermogen
  • Onderzaai, vanggewas en ruwvoer telen na mais
  • Hoe bepaalt u het juiste moment van hakselen
  • Mijn ruwvoerbalans: wat kan ik doen om mijn ruwvoer aan te vullen?

In tegenstelling tot wat u van ons gewend bent starten we op twee tijdstippen met geleide rondleidingen langs de verschillende proefvelden. Deze rondleidingen beginnen om 10.00 uur en 13.30 uur en duren twee uur. Na afloop is er een hapje en een drankje.

U kunt al vanaf 09.00 uur op het terrein en bent dan van harte welkom bij onze standhouders.