Gras en Maismanifestatie

Open dag

Gras en Maismanifestatie, Vredepeel

Wageningen University & Research Open Teelten en Agrifirm organiseren ook dit jaar weer de Gras en Maismanifestaties. Voor Zuid-Oost Nederland zal deze plaatsvinden op locatie Vredepeel. Door demovelden, workshops en de bedrijvenmarkt te bezoeken en de toelichting van deskundigen bij te wonen wordt de bezoeker in kennis gesteld van de laatste ontwikkelingen in de teelt van maïs en gras. Het overdragen van informatie en kennis, kort en bondig, staat centraal. Daarnaast is de manifestatie een plaats om elkaar informeel te ontmoeten en bij te praten over actuele zaken.

Organisator WUR open teelten locatie Vredepeel met Agrifirm
Datum

do 6 september 2018 09:00 tot 17:00

Locatie Open teelten Vredepeel
Vredeweg 1C
5816 AJ Vredepeel
0478 - 538 240

Het programma

De manifestatie biedt een doorlopend programma. Zo heeft u de tijd om de verschillende programmaonderdelen te bezoeken.

Grasplaza

Welke grasmengsels zijn favoriet bij uw koeien? In een demonstratieveld worden 11 grasmengsels onderworpen aan een live smaaktest. De koeien laten zien welk mengsel ze het smakelijkst vinden. De keuze voor de elf mengsels is gemaakt met aandacht voor meer eiwit van eigen land.

Op proeflocatie Vredepeel wordt data verzameld voor het project Amazing Grazing. Binnen dit project staat de vraag centraal hoe we slim kunnen beweiden en maaien met nieuwe technieken. Laat u bijpraten door onze onderzoekers over het laatste nieuws.

Hoe haalt u meer ruw eiwit uit gras? Agrifirm neemt resultaten door van de bemestingsproeven op Vredepeel.

Beluchten heeft een positief effect op de bodemstructuur. Maar levert beluchten ook echt een betere grasmat op? En onder welke voorwaarden? Wij nemen de resultaten van beluchtingsproeven met u door. Daarnaast worden er verschillende machines gedemonstreerd.

Maïsplaza

Agrifirm demonstreert haar huidige toprassen. Daarnaast tonen de kwekers hun vier toprassen.

Met aandacht voor bodembeheer kunnen we nu en in de toekomst voldoende maïs van hoge kwaliteit oogsten. Om dit te benadrukken loopt in de provincie Brabant en Drenthe het demonstratieproject 'Grondig Boeren met Maïs'. U kunt kennismaken met nieuwe teeltsystemen voor mais die bijdragen aan verbetering bodemkwaliteit en efficiëntie van mineralen. en een rondgang maken langs de onderzaai-demonstratie. Ontwikkel uw voorkeur voor een gras onderzaai en zaaimoment.

De één brengt de mest naar het maisplantje, de ander verspreidt de maisplanten liever over het veld. Spiegel uw visie met de demonstraties rijenbemesting met organische mest, volvelds zaaien en zaaien op 37,5 cm (ruitzaai) en 50 cm.

Voederbieten demonstratie

De voederbieten demonstratie is een mooie gelegenheid om uzelf te oriënteren op de teelt en verwerking van voederbieten. U kunt de rassendemonstratie bekijken en machines voor de verwerking van de bieten.

Machineplaza

Graslandbeluchtingsmachines, doorzaaimachines, ontwikkelingen binnen de precisielandbouw (verisscan en Ebee) etc. zijn te bezichtigen tijdens de manifestatie.

Workshop: ‘Zelf krachtvoer telen voor melkvee zinvol?’

Discussieer mee in deze workshop verzorgt door Agrifirm.