Han Lindeboom bij de Universiteit van Nederland over de Noordzee

Han Lindeboom bij de Universiteit van Nederland over de Noordzee

De Noordzee zit niet alleen vol met haring en hier en daar een verdwaalde kwal. Er zijn anemonen, sponzen en zelfs steenkoraal in onze uitzonderlijk vruchtbare kustwateren. Prof. Han Lindeboom, hoogleraar Mariene Ecologie aan de Wageningen University, leidt ons op 24 februari de prachtige onderwaterwereld van de Noordzee in. Hij vertelt wat de grootste bedreigingen zijn, waarom vissen zich thuisvoelen in windmolenparken, hoe onze Noordzee kan uitgroeien tot een Noordelijk Groot Barrièrerif en waarom er in de toekomst nog veel meer walvissen zullen komen aanspoelen.

Organisator Wageningen Marine Research

di 24 februari 2015 20:00

Locatie AIR, Amstelstraat 24, Amsterdam

Foto rechts: Nieuw onderwaterleven kan zich vestigen op en rondom harde ondergrond zoals wrakken, platforms e.d. (Foto: Udo van Dongen)

Han Lindeboom

De colleges komen gratis online, maar het is ook mogelijk de colleges bij te wonen. Dat is een aanrader, want niet alleen worden vijf colleges van een kwartier opgenomen, er volgt ook een Q&A en een meet and greet.

Bestel kaarten

Foto: Udo van Dongen