Concert

Hanneke Rouw | klassiek

Klassiek: Mendelssohn, cello en piano.

Organisator Impulse
Datum

di 1 oktober 2019 12:30 tot 13:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Prijsomschrijving Gratis

Over Hanneke Rouw

Op acht jarige leeftijd begon Hanneke met cello spelen. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Later volgde zij lessen aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle en aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Stephen Isserlis en Anner Bijlsma.

Toer door Europa

Vorig seizoen toerde Hanneke door Nederland met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van onder andere Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Debussy en Prokofjev. Ze werd begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen op tournee door Europa, waarbij ze op zal treden in Nederland, Groot-Brittanniƫ, Italiƫ en Duitsland.

Cello

Hanneke speelt op een Duitse cello welke dateert uit het begin van de 20e eeuw. Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.