Sportevenement

Health Week 2019

Organisator Sportstichting Wageningen Universiteit (SWU) Thymos, Vital@work & Sportcentrum de Bongerd
Datum

di 23 april 2019 tot vr 26 april 2019

Ben jij bezig of wil je graag bezig zijn met een gezonde(re) levensstijl, lees dan snel verder! Van 23-26 april wordt de jaarlijkse WUR Health Week georganiseerd door Sportstichting Wageningen Universiteit Thymos, vital@work en Sports Centre de Bongerd. In deze week staan goede voeding, beweging en mentale gezondheid centraal. Op verschillende locaties op de campus zullen in de lunchpauze en op andere momenten van de dag allerlei leuke en leerzame activiteiten worden georganiseerd voor alle studenten en medewerkers (sportrechten zijn niet vereist!). De activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor een beperkt aantal activiteiten is aanmelden wel nodig (zie programma). De inschrijvingen openen 1 week van te voren om 12:30, wees er snel bij want vol = vol! Doe je mee?

Schema

Bekijk altijd deze online variant om op de hoogte te blijven van mogelijke veranderingen.
health week schema2.JPG

* aanmelden, ga naar scb.wur.nl en zoek op “Health Week”

** vrije inloop, geen aanmelding nodig

SCB = Sportcentrum de Bongerd

Activiteiten:

!!De inschrijvingen openen 1 week van te voren om 12:30!!

Aerial hoop workshop

Aerial Hoop is een prachtige luchtacrobatiekvorm van oorsprong uit het circus. Met de hoepel kunnen hele, mooie sierlijke bewegingen worden uitgevoerd. In deze les leer je de basistechnieken en mooie tricks in en om de hoepel. Net als met alle luchtacrobatiek (incl paaldans) speelt spierkracht, balans en flexibiliteit een grote rol. Schrijf je hier in!


Bootcamp op de campus

Ben jij klaar voor een goede workout in de buitenlucht? Dit jaar zal de bootcamp rondom de campus plaatsvinden! Casper Helling en Nick Wezenbeek zullen je uitdagende oefeningen laten uitvoeren die je spieren en uithoudingsvermogen zullen testen! We zullen verzamelen bij de ingang van de Bongerd en vervolgens richting de Campus gaan. Schrijf je hier in!


Dance workshop - Wagalicious

Wil jij graag actief bezig zijn en ondertussen wat nieuwe moves leren? Dan is de contemporary Jazz workshop van Wagalicious op donderdagavond iets voor jou! Schrijf je hier in, er zijn maar 30 plekken beschikbaar dus vol = vol.


Fysio inloop

Je lichaam krijgt behoorlijk wat te verduren. Een verkeerde houding tijdens je werk of je studie leidt tot lichamelijke klachten. Tijdens het sporten loop je een blessure op. Blijf niet onnodig tobben, kom in beweging en werk gericht aan je herstel! Tijdens het fysio inloopuurtje zal je 15min lang één op één geholpen worden met je klachten door een fysiotherapeut van ImprovePhysiotherapy. Schrijf je hier in!


Health checks - door Tijmen Oostveen en Ingi Alofs

Wil jij weten wat je BMI, vetpercentage en spiermassa is? Schrijf je dan in voor een van de Health Checks! Op dinsdag en vrijdag in de Bongerd en op donderdag in Radix Serre-Unifarm. Zie het schema voor de precieze tijden.


Houding training

Lange dagen achter een bureau studeren of werken kan al snel tot lichamelijke klachten leiden. Een goede houding is cruciaal om dit te voorkomen. Eigenlijk is een goede houding gedurende je gehele dag van belang. Tijdens deze training in de fitness studio van de Bongerd, train je met o.a. gewichten de spieren die je helpen bij een correcte houding. Geïnteresseerd? Schrijf je hier in.


Interactieve lezing: Krachttraining en voeding zeer effectief tegen verouderingsverschijnselen (40+)

Spierversterkende oefeningen gecombineerd met de juiste voeding zijn een zeer effectief middel tegen de lichamelijke effecten van het ouder worden. Tijdens deze interactieve lezing krijg je meer inzicht in de wetenschappelijke onderbouwing en direct toepasbare tips en adviezen voor behoud van een energiek en sterk lichaam. Nick Wezenbeek is sportinstructeur, voedingscoach en eigenaar vanwww.clever-move.nl Vrije inloop, aanmelden niet nodig.


Lezing: Burn-out bij jonge werknemers en de effecten van groene therapievormen (in Engels)

Roald Pijpker, PhD bij de leerstoelgroepen Gezondheid en Maatschappij en Rurale (Centre for Space, Place and Society, SSG WU), vertelt over zijn promotieonderzoek ‘burn-out bij jonge werknemers en de effecten van groene therapievormen’ en deelt ervaringen uit zijn eigen academische loopbaan. Intressant voor zowel studenten als medewerkers. Vrije inloop.


Meditatie / Mindfulness door Didi de Mildt

Ervaar je stress en ben je toe aan een rustgevende pauze? Probeer dan onze mindfulness meditatie workshop. Didi de Mildt leidt je door de meest ontspannen 30 minuten van je dag, tijdens de lunch op dinsdag van 12.30-13.15 in Orion zaal 3042.


Potluck Diner

Op vrijdagavond zal er buiten voor het Forum een super gezellige, smakelijke potluck diner plaatsvinden! Neem je gezonde, zelfgemaakte eten en drinken mee en deel het met anderen! Een geweldige kans om klassieke gerechten van andere landen te proberen. Inschrijven is niet nodig, check de begintijd in het schema en kom gezellig langs!


Spinning (actieve) lezing door Ingi Alofs

Calorieën verbranden terwijl je ondertussen wijzer wordt… Het is mogelijk! Op woensdag gedurende lunchtijd zal Ingi Alofs een spinning lezing geven in de Bongerd over de voordelen van een gezonde levensstijl en beweging. Geïnteresseerd? Schrijf je dan hier in!


Sportcentrum de Bongerd (SCB) rondleiding

Lijkt sporten bij sportcentrum de Bongerd jou wel wat maar heb je eigenlijk geen idee wat het allemaal te bieden heeft? Dan is dit je kans om daarachter te komen! Tijdens een korte rondleiding zul je alle faciliteiten van het sportcentrum te zien krijgen, wat de opties zijn qua kosten en hoe je online het sportaanbod kan bekijken. Aanmelden is niet nodig, verzamelpunt is bij de ingang van het sportcentrum.


Sportmassage workshop

Leer hoe je een ontspannende, effectieve sportmassage geeft tijdens deze workshop door ImprovePhysiotheraphy. Het aantal plekken is beperkt dus wees er snel bij! Schrijf je hier in.


Stoel Yoga door Wilma Twigt

Rustgevende pauze. Een pijnlijke onderrug of stijve nek? Vast zittende heupen en schouders van het langdurig zitten achter je bureau of in de collegebanken? Wij hebben de oplossing: stoel-yoga! Duur 20 minuten. Vrije inloop, aanmelden niet nodig.


Tai-Gong

Peter Driessen (van Tai-Gong Nederland) laat je kennismaken met Tai-Gong. Tijdens deze workshop leer je je lichaam ontspannen met rustige, vloeiende bewegingen. Dus wil jij een ontspannen lichaam? Doe dan mee op dinsdag 23 april van 12.30-13.15 op het veld voor Zodiac of in de hal van Zodiac (afhankelijk van het weer). Vrije inloop.


Vitaal in balans workshop (in Dutch, alleen voor medewerkers)

Rustgevende pauze. ‘Wij geloven dat medewerkers die zich (blijven) ontwikkelen, goed samenwerken, zich gezond voelen, en werkgeluk ervaren het verschil kunnen maken. Maar hoe scoor je zelf op die vier onderdelen? En waar valt winst te behalen? En hoe kan de WUR je hierin faciliteren? Daar gaan we tijdens deze ‘Vitaal in balans workshop’ in een kleine groep (max 20 deelnemers) mee aan de slag. De workshop wordt verzorgd door Martine Schröder en Micheline Horstman (HR Adviseurs ASG). Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol.’