Sportevenement

Health week

Organisator Wageningen University
Datum

di 22 mei 2018 tot vr 25 mei 2018

Thymos organiseert 22-25 mei weer de Health Week! In deze week zullen drie thema’s centraal staan, namelijk: bewegen, mentale gezondheid en voeding. In deze week zullen er van allerlei activiteiten georganiseerd worden zoals: een bootcamp, cursus sportmassages, lezingen, film, yoga les, hardloop clinic en nog meer. Verder kun je inschrijven voor een gezondheidscheck, een meting lichaamssamenstelling en een rebalancing massage. Voeding kan in het programma niet ontbreken dus worden er elke dag gezonde lunches op Sport Centre de Bongerd aangeboden en kun je je eigen smoothie maken door te fietsen bij het Forum. Hieronder vind je meer informatie. Inschrijven voor deze activiteiten kan via deze link

Elke dag word er aangeboden:

Geen inschrijving nodig:
Lunchwalk
Wij hebben elke dag een lunchwandeling uitgezet. Naast een route zullen we ook vragen of het onderwerp van de dag (bewegen, mentale gezondheid en voeding) voor deze wandeling uitgeven, zodat je tijdens de wandeling over het onderwerp van de dag kan praten en discuseren.
Healthy Lunch
Deze lunches zullen we tijdens de lunchpauze in de Bongerd verkopen. De prijs van de lunch zal 2euro zijn.
Smoothie Bike
Op het plein voor het Forum zullen we tussen 12:00-14:00 en 15:00-16:00 smoothies verkopen voor een prijs van 1.50euro. Voor deze smoothie mag je nog een beetje bewegen door op de fiets te zitten en daardoor zelf je smoothie te maken. Je smoothie zal dus super vers zijn!

Activiteiten dinsdag 22 mei: Bewegen

Inschijven via de site van het sportcentrum (zie link helemaal bovenin)
Gezondheidscheck
Interesse om meer inzicht te krijgen in je eigen gezondheid? Tijdens een gezondheidscheck worden je BMI en bloeddruk berekend en je zult een korte VO2-Max test doen. Vervolgens krijg je een advies van Tijmen van Oostenbrugge, krachttrainer bij het Sports Centrum de Bongerd (SCB). Door middel van een health check krijg je een algemeen beeld van je gezondheid in slechts 20 minuten.
Meting lichaamssamenstelling
In 15 minuten wordt je lichaamsvet, gewicht en lengte gemeten. Met deze informatie zal je BMI (Body Mass Index) berekend worden. Ingi Alofs, sport docente bij het SCB zal deze metingen uitvoeren.
Leren van sportmassages
Zijn je spieren toe aan een massage? Door veel te sporten kunnen je spieren stijf of overbelast raken. Matthijs Klaassen, krachttrainer bij het SCB, zal je leren hoe je een sportmassage kunt geven bij elkaar. De kosten zijn €3 per persoon en de inschrijving is alleen geldig als er binnen twee dagen geld is overgemaakt naar NL66RABO0367012626. Let op: je moet je dan wel eerst via de site van het sportcentrum hebben ingeschreven.
Bootcampmarathon
Een workout over de campus waar verschillende oefeningen gedaan worden om je na een uur weer fit te laten voelen. Deze bootcamp verschilt van de andere bootcamps, omdat we de hele campus gaan gebruiken! Schrijf je in en zorg dat je om 17:30 klaar staat voor de Bongerd.

Activiteiten woensdag 23 mei: mentale gezondheid

Inschijven via de site van het sportcentrum (zie link helemaal bovenin)

Rebalancing massages
Bij rebalancing massages zijn de bewegingen langzamer, zodat je tijd krijgt om te voelen waar de spanning mogelijk zit. Hierdoor ontstaat bewustzijn in je lichaam en kan de spanning die er vaak al langere tijd zit loslaten en zal je uiteindelijk een zeer diepe ontspanning ervaren. Een Rebalancing is dus zowel geschikt als ontspanning als bij pijn of blessures in het lichaam. De kosten voor deze massages zijn 5 euro en duren één uur. Inschrijving is pas geldig als er binnen twee dagen geld is overgemaakt naar NL66RABO0367012626. Er zijn maar 5 plekken beschikbaar, dus schijf je snel in. Let op: je moet je dan wel eerst via de site van het sportcentrum hebben ingeschreven.
Lunch lezing: ‘Slaap bewust beter’
Een goede nachtrust is nodig voor je lichaam en je hersenen. Een goede nachtrust geeft nieuwe energie, herstelt en repareert je lichaam en ruimt de “rommel” op in je lichaam en hoofd. Je onthoudt nieuwe dingen beter en je bent “helderder” in je hoofd. Slaaptekort leidt tot vermoeidheid, minder concentratie, je wordt emotioneler, minder energiek en sneller vatbaar voor ziektes. Kom naar de lezing over slapen en leer hoe je op een goede manier kunt zorgen voor voldoende slaap en een goede nachtrust.
Kundalini yoga les op de campus
Deze yoga les zal de perfect zijn om te ontspannen na een zware dag op de universiteit. Je kan namelijk gelijk vanuit college door kunnen lopen naar de yoga les. Kundalini yoga is een vorm van yoga waarin je door oefeningen jezelf voorbereid op meditatie. Deze vorm van yoga is erg gericht op ademhalingsoefeningen, die je verder zal kunnen toepassen in stressvolle situaties. Daarnaast word er tijdens deze vorm van yoga veel bewogen in de houdingen dit in tegenstelling van andere soorten yoga. De yogales zal worden gegeven door Isabelle Silvis. Zij is een oud studente aan de Wageningen Universiteit en is daarnaast een gediplomeerde yogadocente. Zij weet hoe druk het studentenleven kan zijn en hoe belangrijk is om tussendoor te kunnen ontspannen.
Geen inschrijving nodig:
Film
Vanaf 18:00 zal in de Spot een film worden afgespeeld die in het teken staat van gezondheid.

Activiteiten donderdag 24 mei: Voeding

Inschijven via de site van het sportcentrum (zie link helemaal bovenin)

Interactieve Lezing op de spinning bike

Casper Helling zal een lezing geven over gezondheid op de spinningfiets. Het onderwerp zal snel gepresenteerd worden! Houd onze updates dus vooral goed in de gaten. Deze lezing is speciaal omdat je tijdens het sporten naar een lezing kan luisteren, waarbij er waarschijnlijk ook een link word gelegd met het sporten.
Leren van sportmassages
Zijn je spieren toe aan een massage? Door veel te sporten kunnen je spieren stijf of overbelast raken. Matthijs Klaassen, krachttrainer bij het SCB, zal je leren hoe je een sportmassage kunt geven bij elkaar. De kosten zijn €3 per persoon en de inschrijving is alleen geldig als er binnen twee dagen geld is overgemaakt naar NL66RABO0367012626. Let op: je moet je dan wel eerst via de site van het sportcentrum hebben ingeschreven.
Lezing over voeding en sport
Deze lezing zal worden gegeven door Sander Kersten, professor in Nutrition, Metabolism and Genomics. Verdere details van deze lezing komt nog! Houd dus vooral deze site en de Facebook in de gaten.

Activiteiten vrijdag 25 mei: Beweging

Inschijven via de site van het sportcentrum (zie link helemaal bovenin)


Slacklining

Heb jij altijd al eens willen weten hoe het is om tussen de bomen te balanceren?  Kom dan vrijdagmiddag naar het forum en dans tussen de bomen je weekend in. Het zal beginnen om 17:30 en inschrijving is niet nodig.
Sport around the world
Vrijdagmiddag zal het sportcentrum open staan voor iedereen om zijn nationale sport mee te nemen. Hierdoor krijgen we een mix van sporten die iedereen elkaar uitlegt. Verdere informatie over deze activiteit zal nog volgen.