Lezing

Heinekenprijswinnaar Jennifer Doudna spreekt aan Wageningen University & Research (registratie gesloten - full!)

Op 30 september verwelkomt Wageningen University & Research twee Heinekenprijswinnaars. Jennifer Doudna, hoogleraar Biomedische wetenschappen aan UC Berkeley, en Edze Westra, onderzoeker aan de University of Exeter en Wageningse alumnus. Zij ontvangen dit jaar respectievelijk de prestigieuze Heinekenprijs en de Heineken Young Scientist Award voor de Biochemie en Biofysica.

Organisator Wageningse Jonge Academie, Wageningen University & Research

vr 30 september 2016 15:00

Locatie Orion, gebouwnummer 103
Bronland 1
6708WH Wageningen
Zaal/kamer C1040

Beide onderzoekers zijn pionier op het gebied van CRISPR-Cas9, een revolutionaire methode die wetenschappers in staat stelt nauwkeuriger dan ooit het erfelijk materiaal van planten, dieren en ook mensen aan te passen. In Wageningen wordt al lange tijd onderzoek gedaan naar CRISPR-Cas in de groep van John van der Oost, persoonlijk hoogleraar Microbiologie.

De enorme mogelijkheden van CRISPR-Cas zorgen voor allerlei ethische discussies. Welke risico’s zitten bijvoorbeeld aan het veranderen van ons erfelijk materiaal? Mogen we aangepaste organismen de natuur in laten? En waar liggen de grenzen van wat we moeten doen? Doudna en Westra debatteren over deze vragen onder leiding van Philip Macnaghten, hoogleraar Technologie en internationale ontwikkeling aan Wageningen University & Research. De bijdragen passen in de Wageningen Dialogues om wetenschap en de samenleving beter met elkaar te verbinden.

15:00 Orion-gebouw, Waaierzaal (C1040), Wageningen Campus

15:30 Welkom door John van der Oost, persoonlijk hoogleraar Microbiologie, Wageningen University & Research

15:35 Lezing Edze Westra, onderzoeker aan de University of Exeter, ontvanger van de Heineken Young Scientist Award voor de Biochemie en Biofysica 2016

16:00 Lezing Jennifer Doudna, hoogleraar Biomedische Wetenschappen aan UC Berkeley, ontvanger van de Heinekenprijs voor Biochemie en Biofysica 2016

16:45 Debat over de implicaties van CRISPR-technologie gemodereerd door Philip Macnaghten, hoogleraar in de Technologie en Internationale Ontwikkeling aan Wageningen University & Research

17:15 – 18:00 – Borrel in The Spot (Orion)

De lezingen vinden plaats in zaal C1040 van het gebouw Orion, Bronland 1 op Wageningen Campus. De lezingen zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Aanmelding is verplicht en kan via onderstaand formulier:

Registration form (registratie gesloten - full!)