Hunger Winter: Food & Famine - nieuwe tentoonstelling bij WUR Library

Hunger Winter: Food & Famine - nieuwe tentoonstelling bij WUR Library

De nieuwe tentoonstelling Hunger Winter: Food & Famine van Speciale Collecties van Wageningen University & Research - Library gaat over de ernstige voedselschaarste die in de winter van 1944-1945 een groot deel van Nederland teisterde, en de maatregelen die men trof om de gevolgen zo veel mogelijk te beperken. U kunt de tentoonstelling bezoeken tot 29 mei 2020.

Organisator Library Wageningen University & Research

ma 27 januari 2020 tot vr 29 mei 2020

Duur Maandag-Vrijdag, 9.00 uur-13.00 uur. Wilt u ‘s middags komen, of met een groep? Stuur dan een e-mail naar speccoll.library@wur.nl
Locatie Bibliotheek Forum, gebouwnummer 102
Droevendaalsesteeg 2
6709 PB Wageningen

Er zijn affiches, boeken, documenten en luchtfoto’s te zien die focussen op het landbouw- en voedselbeleid in Nederland. De tentoonstelling begint bij de 1e Wereldoorlog. Hoewel Nederland toen neutraal bleef was er destijds wel degelijk sprake van voedseltekorten. Er werd een distributiewet voor de voedselvoorziening ingevoerd. De ervaring die in die periode werd opgebouwd kwam goed van pas ten tijde van de 2e Wereldoorlog.

Hoewel mensen in het westen van Nederland wanhopig probeerden te overleven, stierven in die winter 20.000 mensen door gebrek aan voedsel. 40.000 kinderen werden naar noordoost Nederland gebracht om bijgevoed te worden.

Openingstijden: Maandag-Vrijdag, 9.00 uur-13.00 uur.  Wilt u ‘s middags komen, of met een groep? Stuur dan een e-mail naar speccoll.library@wur.nl