INESPO, dé duurzaamheidsolympiade voor scholieren

INESPO, International Environment & Sustainability Project Olympiad, is een internationale duurzaamheidsolympiade die jaarlijks in Nederland wordt georganiseerd. Scholieren met een interesse in wetenschap en techniek worden uitgedaagd om aan deze olympiade deel te nemen door een oplossing te bedenken voor een duurzaamheidsvraagstuk.

Organisator Stichting Cosmicus, Wageningen University and Research en stichting Technasium

za 5 juni 2021

Locatie Digitaal en waar mogelijk fysiek

INESPO 2021 wordt georganiseerd door Stichting Cosmicus, Wageningen University and Research en stichting Technasium.

De duurzaamheidsolympiade van 2021 zou op de Wageningen Universiteit plaatsvinden. Helaas zijn alle fysieke activiteiten in het gebouw van de Wageningen Universiteit dit academische jaar vanwege Covid19 niet mogelijk. Er is nog een kleine kans dat deze keuze in januari herzien wordt en dat dit beleid dan zal wijzigen. Echter, achten de organisatoren van INESPO de kans dat een fysieke olympiade door kan gaan zeer klein. Hierdoor heeft de werkgroep besloten om INESPO 2021 in een hybride vorm (digitaal en waar mogelijk fysiek) te organiseren. De precieze uitwerking zal uiterlijk februari 2021 gecommuniceerd worden met de deelnemende scholen.

Dit jaar bieden wij iets extra’s voor alle deelnemende scholen: masterclasses verzorgt door onze juryleden. Deze masterclasses zullen voor de olympiade nog plaatsvinden. Willen jij en jouw leerlingen een masterclass van de juryleden van INESPO 2021 volgen? Je kunt je nu al vrijblijvend aanmelden t/m 1 december voor INESPO 2021.