Impact van invriezen op de kwaliteit van diepvriesgroenten en -fruit

Workshop

Impact van invriezen op de kwaliteit van diepvriesgroenten en -fruit

Graag nodigen de KNVvK en Wageningen Food & Biobased Research u uit om deel te nemen aan een verdiepende workshop gericht op de impact van invriezen op de kwaliteit van diepvriesgroenten en -fruit.

Organisator Wageningen Food & Biobased Research
Datum

vr 2 februari 2018 09:00 tot 13:00

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28

In het project Tasty Sustainable Frozen Foods werken Wageningen Food & Biobased Research en industriƫle partners samen om te begrijpen wat de oorzaken zijn van kwaliteitsverlies van bevroren levensmiddelen, met als doel om de kwaliteit bij consumptie te vergroten en energieverbruik tijdens invriezen en opslag van bevroren producten te reduceren. De KNVvK is de penvoerder van dit project.

In de workshop wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste processen die een rol spelen tijdens het invriezen en bewaren van groente en fruit, en wat we kunnen meten om dit in kaart te brengen. Ook worden onderzoeksresultaten gepresenteerd over de impact van het gebruik van diepvriesproducten door consumenten op voedselverspilling en zal een partner uit het project ervaringen vertellen over het implementeren van een vrieslijn.

Programma
09.00 - 09.30 Ontvangst
09.00 - 09.45 Welkom (Fons Pennartz, Ariette Matser)
09.45 - 10.15 Wat gebeurt er tijdens het invriezen en bewaren van groente en fruit met de kwaliteit? (Ruud van der Sman, Wageningen Food & Biobased Research)
10.15 - 10.45 X-Ray Tomografie (XRT) als methode om ijskristallen en structuur bevroren groenten in kaart te brengen (Erik Esveld, Wageningen Food & Biobased Research)
10.45 - 11.15 Pauze - Koffie, thee
11.15 - 11.45 De impact van aankoopvorm - diepvries, vers, of lang houdbaar - op voedselverspilling door de consument (Anke Janssen, Wageningen Food & Biobased Research)
11.45 - 12.00 Afsluiting (Etty de Boer)
12.00 - 13.00 Lunch

Het project Tasty Sustainable Frozen Foods wordt mede gefinancierd door TKI Agri & Food, Ministerie van Economische Zaken

Deelname

Uw aanmelding dient uiterlijk op maandag 29 januari om 17.00 uur a.s. binnen te zijn. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.