Inauguratie

Inauguratie Prof. Dr. John van Duynhoven - Kernspinresonantie en voeding - een spectrum van toepassingen

Prof. dr. John van Duynhoven, hoogleraar Biophysics, houdt op donderdag 19 juni 2014 zijn inaugurele rede, getiteld: Kernspinresonantie en voeding - een spectrum van toepassingen.

Organisator Laboratory of Biophysics
Datum

do 19 juni 2014 16:00 tot 18:00

Locatie Aula, gebouwnummer 362

Hoogleraar Magnetische resonantie John van Duynhoven, vertelt in een filmpje hoe hij zoekt naar verbetering van de gezondheidseffecten en sensorische kwaliteiten van voedingsmiddelen, zoals de geur en smaak.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Meer weten vraagt om meer en beter meten

Na een eeuw onderzoek naar industriële voedselbereiding weten we nog relatief weinig van de invloed van de samenstelling en de structuur op de kwaliteit en gezondheidseffecten van ons voedsel. Voor beter en duurzamer geproduceerd voedsel kunnen we niet meer terugvallen op bestaande kennis van voedselverwerking. Daarvoor moeten we een fundamenteel begrip hebben van wat smaak en gezondheid bepaalt. “Meer weten vraagt om meer en beter meten”, zegt prof.dr. John van Duynhoven.

John van Duynhoven studeerde scheikunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en promoveerde daar in 1991. Sinds 1996 geeft bij Unilever R&D leiding aan de spectroscopie- en microscopiegroep.