Activiteit

Innovatie-expo 2018; Global challenges, Dutch solutions

De IE2018 is een staalkaart van de meest actuele ontwikkelingen die Nederland te bieden heeft. Nederlandse oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van circulaire economie, energie, water, mobiliteit, gebouwde omgeving, gezondheid en voedsel. De 2018 editie van de innovatie-expo vindt plaats op 4 oktober in Rotterdam. Ook Wageningen toont een selectie van zijn innovatieve technieken op de expo.

Organisator Innovation Expo 2018
Datum

do 4 oktober 2018 09:00 tot 20:00

Locatie RDM Onderzeebootloods, RDMstraat 1, Rotterdam

Sprekers

Kajsa Ollongren (vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) opent de dag en belicht de transities waar we landelijk en wereldwijd voor staan en de kansen die Nederland biedt. Daarna gaat Louise O. Fresco (voorzitter van de Raad van bestuur van Wageningen University & Research) in op de wijze hoe innovaties onze samenleving raken. Tenslotte deelt Peter Hinssen –visionair op het gebied van radicale innovatie, leiderschap en de impact van digitaal ontwikkelingen – hoe “the day after tomorrow” er volgens hem uitziet.

In vervolg blokken over innovatie in de praktijk spreken onder meer minister van Nieuwenhoven (infrastructuur & Waterstaat) en burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken & klimaat).

Exposanten & stands

Er zijn ruim 200 exposanten op de expo aanwezig. Wageningen heeft ook een selectie van innovatieve technieken op de expo staan:

Download de flyer voor meer informatie over deze stands:

Lezingen

Voeding & plantaardige eiwitten: Toekomst in de zorg

12.30-13.15

Over de nieuwste ontwikkelingen & innovatieve aanpakken in de medische zorg, de eiwittransitie en het eten van de toekomst. Verzorgd door Alliantie Voeding in de Zorg en The Protein Cluster

Taal: Nederlands Locatie: Onderzeebootloods 14, Oval 04

In dialoog, precisielandbouw en de gevolgen voor de voedseltransitie

12.45-13.30

Hoe gaan wij de groeiende wereldbevolking op een duurzame manier voeden? Technologische en sociale innovatie in de gehele agrifood sector zijn noodzakelijke ingrediënten voor een duurzame toekomst. Verticale landbouw, melkrobots, blockchaintechnologie zijn voorbeelden van innovaties die het systeem kunnen veranderen. Wat is allemaal mogelijk en hoe kunnen wij deze innovaties zo wenselijk mogelijk inzetten? Het AgriFoodTech Platform voert hierover de dialoog, ditmaal over precisielandbouw!

Taal: Nederlands Locatie: Onderzeebootloods 15, Oval 05

Blockchain for Agrifood (B4A)

15.00-15.45

Een consortium van publieke en private partners in de agrifoodsector heeft zich verdiept in de mogelijkheden en uitdagingen van individuele en gezamenlijke inzet van blockchaintechnologie. In de sessie getiteld FoodInsight presenteren Oxfam, Moyee Coffee en The Fork een aantal recente toepassingen. U bent van harte welkom om deel te nemen aan de gesprekken en experimenten.

Taal: Nederlands

Locatie: Onderzeebootloods 15, Oval 05