melkveevoeding symposium

Internationaal Melkveevoeding Symposium 2015: Melkveevoeding en diergezondheid

Het gezond houden van melkvee is een van de belangrijkste taken in de melkveehouderij. Klinisch of subklinisch zieke dieren produceren minder melk en kosten tegelijkertijd tijd en geld voor de veehouder. Preventieve maatregelen die helpen om metabole en infectieuze ziekten te voorkomen, dragen bij aan een verbetering van het welzijn, de prestaties en de levensduur van melkkoeien – en dat begint al bij een optimale voeding.

Organisator Wageningen Livestock Research, Wageningen Institute of Animal Sciences (WIAS)

do 22 oktober 2015 09:00 tot 17:00

Locatie Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9, 6701 AN Wageningen

In deze editie van het Internationaal Melkveevoeding Symposium hebben zeven experts uit binnen- en buitenland hun visie gegeven op verschillende aspecten van voeding in relatie tot diergezondheid, op donderdag 22 oktober 2015 in Wageningen.

Het Melkveevoeding Symposium wordt jaarlijks georganiseerd door het Centrum Diervoeding, dit jaar in samenwerking met Balchem Corporation, Diamond V, Cargill Animal Nutrition, en Wageningen Institute of Animal Sciences.

Programma en presentaties
Tijd Titel Spreker Organisatie
9:00u Koffie en aanmelden
9:30u Welkom en opening
9:45u Customising dry period length to improve adaptation to lactation - presentatie Ariette van Knegsel Wageningen UR
10:30u GH and IGF1 uncoupling: consequences and management - presentatie Claire Wathes Royal Veterinary College, University of London
11:15u How transition cow nutrient metabolism influences the immune system - presentatie Barry Bradford Kansas State University
12:00u Lunchpauze
13:30u Subclinical acidosis in dairy cattle - presentatie Georg Eller HCS Herdenmanagement Consulting & Service
14:15u Aspects of rumen adaptation - presentatie Kasper Dieho Wageningen UR
15:00u Koffiepauze
15:30u The role of body condition in lameness - presentatie Reuben Newsome University of Nottingham
16:15u Predicting and identifying health problems through changes in dairy cow behaviour - presentatie Trevor DeVries University of Guelph
17:00u Afsluiting en borrel

Hof van Wageningen, Hotel en Congrescentrum
Lawickse Allee 9
6701 AN Wageningen
Telefoon 0317 490 133

Klik hier voor een routebeschrijving.

Overnachten

In het hotel en congrescentrum Hof van Wageningen kunnen ook hotelkamers geboekt worden. Klik hier voor meer informatie en online reserveren.

Meer informatie? Neem contact op met de organisatie.