International Foodvalley Summit: The Protein Plan(et)

Activiteit

International Foodvalley Summit: The Protein Plan(et)

Hoe verleid je consumenten tot het eten van meer plantaardige eiwitten? En welke innovatieve gewassen kunnen we verwachten in de toekomst? Op donderdag 17 oktober tijdens de derde internationale editie van de Foodvalley Summit, The Protein Plan(et) gaan experts op zoek naar oplossingen voor de eiwittransitie. Dit is een initiatief van Foodvalley NL in samenwerking met Wageningen University & Research, KeyGene en The Protein Cluster.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

do 17 oktober 2019 08:30 tot 18:00

Locatie Congress Center & Hotel De Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, 6703 DS Wageningen

Foodvally Summit

Voedingsmiddelenproducenten, telers, veredelaars, investeerders, onderzoeksinstituten en overheid komen samen in Wageningen om kennis te delen, de verbinding tussen vlees, vis, zuivel en plantaardig te versterken en nieuwe business partners te vinden. Deze editie is een initiatief van Foodvalley NL in samenwerking met Wageningen University & Research, KeyGene en The Protein Cluster.

De Eiwittransitie

De eiwittransitie is een van de drie WUR-investeringsthema’s. “Want de eiwittransitie is noodzaak geworden”, zegt Stacy Pyett, trekker van dit investeringsthema en één van de sprekers op de summit. “In het Westen eten we meer dierlijke eiwitten dan goed is voor milieu en gezondheid terwijl wereldwijd een kwart van de jonge kinderen een groeiachterstand heeft door eiwitgebrek. Dat kunnen we oplossen door meer duurzame bronnen, zoals peulvruchten, aquatische gewassen en insecten in te zetten, door consumenten te stimuleren duurzame keuzes te maken en door veerkrachtige systemen te ontwikkelen.”

Deze summit biedt een uitstekend platform voor experts om samen naar oplossingen te kijken. Dat doen we aan de hand van drie thema’s: The bigger picture, The consumer perspective en Growing, breeding, soil.
Stacey Pyett

Vijf WUR experts

Tijdens de Summit presenteren tal van nationale en internationale experts de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. Onder hen vijf Wageningse experts:

Stacy Pyett programmamanager Proteins for Life en – samen met Emely de Vet - coördinator van het WUR-investeringsthema ‘Eiwittransitie’, geeft haar holistische visie op deze transitie en licht toe hoe WUR de ontwikkeling van duurzame, evenwichtige en voedzame eiwitsystemen ondersteunt. Aan de hand van concrete voorbeelden zoomt ze in op technologische ontwikkelingen voor milde bewerking en productie van plantaardige voedselproducten.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Ingrid van der Meer business unit manager Bioscience bij Wageningen Plant Research, spreekt over nieuwe (aquatische) plantaardige eiwitbronnen, zoals eendenkroos. Wat zijn de struikelblokken voor het gebruik van deze waterplant voor humane voeding en wanneer kunnen we de eerste voedingsproducten op basis van eendenkroos verwachten?

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Ken Giller professor Plantaardige Productiewetenschappen, spreekt over het belang van stikstofvastleggende gewassen (erwten, bonen, soja, doperwten en pinda’s) in diëten en voor gezonde bodems, vooral voor Afrikaanse boeren.

Emely de Vet professor Consumptie en Gezonde Levensstijl en – samen met Stacy Pyett - coördinator van het WUR-investeringsthema ‘Eiwittransitie’, gaat in op de rol van consumenten in deze transitie en hoe we een duurzamer en meer plantaardig dieet kunnen stimuleren.

Evelien de Olde onderzoeker Dierlijke Productiesystemen, bespreekt de rol van dieren in de transitie naar een meer circulair voedingssysteem.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan