Jeugdzorg in Beweging (25 nov 2014)

Als sport en jeugdzorg beter samenwerken, kunnen kwetsbare jongeren uit de jeugdzorg beter worden geholpen. Met die ambitie organiseert NISB - in samenwerking met Wageningen University - op 25 november ‘Jeugdzorg in Beweging’, als vijfde Kenniscafé NISB Live!* van 2014.

Organisator Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB)

di 25 november 2014 14:30 tot 18:00

Locatie PAXX (Nieuwe Kazernelaan 10, Elias Beekmankazerne Gebouw 2, 6711 JC in Ede)

Hoe kunnen jeugdzorg en sport samen jongeren structuur en veiligheid bieden, als ze even de weg kwijt zijn? Wordt er wel samengewerkt of werken we elkaar tegen? Is de transitie van de jeugdzorg naar de gemeenten een vloek of een zegen, als het gaat om de inzet van sport voor deze groep? Jongeren uit de jeugdzorg zijn minder vaak lid van een sportclub: hoe kun je de sportdeelname verhogen? Is specifiek aanbod nodig of kunnen de jongeren gewoon instromen bij de lokale sportclub? En hoe belangrijk is onderzoek naar deze samenwerking en de effecten van sportdeelname op jongeren? Wat doen de buurtsportcoach, de sportpedagoog, de vrijwilliger en de activiteitenbegeleider? U leest het al: we zijn op zoek naar de dialoog! Die is van harte welkom tijdens het vijfde Kenniscafé NISB Live!, op de bijzondere locatie PAXX in Ede. Deze editie wordt georganiseerd in samenwerking met Wageningen University.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst biedt het vierjarige onderzoeksproject ‘Jeugd, Zorg en Sport’ van Wageningen University een kader voor discussie en uitwisseling.

Sprekers:

Deelt u de ambitie om kwetsbare jongeren te helpen door sport en jeugdzorg te verbinden? Breng dan uw eigen kennis en ervaring in en laat u inspireren door die van anderen, tijdens het NISB Kenniscafé Live op dinsdag 25 november.

Onder leiding van de bevlogen presentator Marcel Rözer komen voor- en tegenstanders, zowel sprekers als publiek, volop aan bod in een informele, inspirerende ambiance. Dit alles omlijst met live-muziek van Café du Sport en jazzzangeres Heleen van de Water, een gesproken column van Marcel van Roosmalen en een gezellige netwerkborrel na afloop. De locatie is een voormalige legerbioscoop die is omgetoverd tot een originele evenementenlocatie.

Wat: Kenniscafé NISB Live! ‘Jeugdzorg in beweging’
Wanneer: dinsdag 25 november 2014, inloop vanaf 14.30 uur; kenniscafé 15.00 - 17.15 uur, met aansluitend netwerkborrel tot 18.00 uur.
Waar: PAXX (Nieuwe Kazernelaan 10, Elias Beekmankazerne Gebouw 2, 6711 JC in Ede)
Vervoer: Fiets: het is 10 minuten fietsen vanaf station Ede-Wageningen; een gratis leenfiets kunt u reserveren via het aanmeldformulier. Auto: er is voldoende parkeergelegenheid.

Kosten: € 25,-. Let op: voor aanmeldingen vanuit één gemeente van zowel een professional uit de sport als vanuit de jeugdzorg, geldt een korting van 10 euro voor de tweede gast. Dus € 40,- voor twee personen.

HSO studenten mogen gratis aan het kenniscafe deelnemen.

Aanmelden: Bij het Kenniscafé NISB Live! kunnen maximaal 70 gasten aanwezig zijn. Meld u dus snel aan om verzekerd te zijn van een plekje. Aanmelden is mogelijk tot en met 20 november 21.00 uur of zoveel eerder als de inschrijving vol is. Uiterlijk 1 week na inschrijving ontvangt u een bevestigingsbericht. Klik hier om u aan te melden.

We hopen u op 25 november te mogen begroeten.