Junior Science Lab Wetenschapsknooppunt

Jubileumweek Food Valley Scholennetwerk en Wetenschapsknooppunt

In 2020 bestaan het Food Valley Scholennetwerk en Wetenschapsknooppunt 10 jaar. Om dit te vieren organiseren we in de week van 8 tot en met 15 oktober verschillende activiteiten voor leerkrachten en leerlingen van het basisonderwijs, docenten en leerlingen van het voortgezet onderwijs en wetenschappers en studenten van Wageningen University. De jubileumweek staat in het teken van duurzaamheid, met in het bijzonder circulairiteit in de samenleving. Gaan we je zien op een van onze activteiten?

Organisator Food Valley Netwerk VO-HO en Wetenschapsknooppunt Wageningen University

do 8 oktober 2020 tot do 15 oktober 2020

Een aantal van de jubileumactiviteiten vinden online plaats. Van de overige activiteiten wordt gekeken of er ook een online variant plaats kan vinden, mochten de maatregelen tegen COVID-19 daar in oktober om vragen.

Oproep: circulariteit, wat doet jouw school hiermee?

Inspireer andere scholen en laat je door andere netwerkscholen inspireren aan de slag te gaan met duurzaamheid en circulariteit!

Een circulaire samenleving of circulaire economie, het zijn begrippen die we tegenwoordig vaak voorbij komen. De gedachte is dat grondstoffen die we nu gebruiken, ook in de toekomst weer gebruikt worden zonder hun waarde te verliezen. Hierdoor ontstaat nauwelijks afval en verspilling.

We weten dat vele scholen verschillende duurzame activiteiten organiseren of een duurzaam beleid hanteren. Wat doet jouw school aan duurzaamheid en in het bijzonder circulariteit? Laat het ons weten door foto’s, video’s of quotes in te sturen via foodvalleynetwerk@wur.nl. We delen de ideeën via onze website, social media, nieuwsbrief en blijven er bij stil staan tijdens de FVSN-borrel.

Programma Jubileumweek

Meer details over het programma en mogelijk tot aanmelden volgen snel.

Do 8 okt: Food Filmfestival

Voor leerlingen havo en vwo. Van 8 tot en met 10 oktober vindt het Food Filmfestival bij Cultura in Ede plaats. In samenwerking met Cultura hebben we de filmwedstrijd ‘Voedsel en Kringlopen’ uitgeschreven voor leerlingen. De beste drie filmpjes zullen vertoond worden tijdens het Food Filmfestival.

Klik hieronder voor meer informatie

Vr 9 okt: Kinderuniversiteit/Junior College: Algen, het groene goud!

Tijdens de dag van de Duurzaamheid organiseren we voor leerlingen van basisscholen de Kinderuniversiteit en voor vwo-leerlingen een Junior College over het thema Algen.

Algen zijn misschien wel het voedsel van de toekomst. Algen kunnen namelijk grote hoeveelheden eiwitten, koolhydraten en vetten produceren die gebruikt kunnen worden als grondstof voor de productie van levensmiddelen of diervoeders. Tijdens deze activiteit leren we van Prof. dr. Maria Barbosa en dr. Ir. Marcel Janssen waarom algen het groene goud worden genoemd, waar we ze allemaal voor kunnen gebruiken en hoe we ze het beste kunnen laten groeien!

Afhankelijk van de richtlijnen rondom Corona, wordt dit een fysieke of online activiteit. Binnenkort zetten we meer informatie over de Kinderuniversiteit, het Junior College en hoe je je aan kunt melden op deze webpagina.

Ma 12 oktober: Nascholing circulariteit

Met het zicht op curriculumvernieuwing organiseert Food Valley Netwerk VO-HO voor docenten en TOA's havo en vwo nascholingen binnen de Teacher Academy. Tijdens de Jubileumweek organiseren wij de nascholing Circulariteit en klimaatneutrale samenleving voor docenten Biologie, scheikunde, natuurkunde, aardrijkskunde, maatschappijleer, o&o en nlt.

Klik hieronder voor meer informatie

Di 13 okt: Borrel FVSN-Jaaragenda

Voor schoolleiders, docenten, TOA’s en leerlingen uit het Food Valley Scholennetwerk.

Lees verder op de website van Food Valley Netwerk VO-HO

Wo 14 okt: Raadselachtig online event

Voor leerlingen met uitstekende onderzoeks- en puzzelskills!

Do 15 okt: Pubquiz en borrel

Zet jij je als student of wetenschapper van de WUR in voor het Food Valley Netwerk VO-HO? Dan ben je van harte welkom deel te nemen aan de pubquiz en borrel.

Stuur je vraag in!

Heb je een leuke meerkeuzevraag (a, b, c) over jouw werkveld voor de andere deelnemers? Stuur je vraag in voor de pubquiz via het contactformulier op deze website!

Borrelbox

Mochten we elkaar niet offline kunnen ontmoeten, dan sturen wij borrelboxen naar de deelnemers toe en vindt de pubquiz online plaats.

Do 15 okt: Bedankdiner

Voor wetenschappers, medewerkers en het studententeam van Food Valley Netwerk VO-HO.