Junior Science Lab: Afvalwater om van te smullen!

Mensen gebruiken dagelijks heel veel water; je drinkt het, plast het uit, doucht, wast een appel, zet de vaatwasser aan en ga zo maar door. De producten die uit afvalwater komen, kunnen gebruikt worden om jouw eten mee te maken. Hoe? Hier ga je achter komen in dit Junior Science Lab!

Organisator Wetenschapsknooppunt

wo 19 mei 2021 14:30 tot 17:00

Locatie Wageningen, precieze locatie volgt
Prijs € 10,00

Alle Junior Science Labs zitten VOL!

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor een Junior Science Lab en wegens grote belangstelling kun je ons ook niet meer mailen voor een plekje op de reservelijst.

Elke Nederlander gebruikt gemiddeld 120 liter per dag, in heel Nederland is dat wel 760 miljard ( 760.000.000.000) liter per jaar. Daar kun je anderhalf voetbalstadion mee vullen! Het afvalwater gaat via het riool naar de afvalwaterzuivering waar het wordt schoongemaakt. Stel nou, dat je uit dit proces nieuwe producten zou kunnen maken? Dat scheelt veel in het gebruik van nieuwe grondstoffen waarvan producten gemaakt kunnen worden waarmee jouw eten weer gemaakt kan worden. Ben jij nieuwsgierig hoe afvalwater op jouw bordje terecht kan komen? Wil je je laten verwonderen door de mogelijkheden? Schrijf je dan in voor het Junior Science Lab ‘Afvalwater om van te smullen?!’.

Dit Junior Science Lab wordt gegeven door de wetenschappers Sanna Melita en Iemke Bisschops van LeAF Wageningen.

Meer over LeAF

Wat is een Junior Science Lab (JSL)?

Bij het Junior Science Lab (JSL) zijn leerlingen van groep 6, 7 of 8 een middag lang de onderzoeker. JSL begint met een kort college van een wetenschapper van Wageningen University en daarna gaan zij aan de slag in een laboratorium of andere ruimte. De leerlingen zetten een onderzoek op, voeren deze uit en bekijken de resultaten. Net als echte onderzoekers dus!

Let op: de Junior Science labs vinden onder voorbehoud van de op dat moment geldende Corona-richtlijnen plaats.