Junior Science Lab 'Bodem' en 'Klimaatonderzoek'

Speciaal voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs organiseert het Wetenschapsknooppunt Wageningen University het Junior Science Lab.

Organisator Wetenschapsknooppunt

wo 1 juni 2016 13:30 tot 16:30

Locatie Wageningen University

Diep de bodem in

Vind jij het leuk om meer te weten te komen over de bodem waarop jij leeft? Kom dan op 1 juni naar Wageningen University en word een echte wetenschapper! Neem een beetje grond uit de tuin mee. In het laboratorium doen we daarmee proefjes en zoeken uit waar deze grond geschikt voor is. Kun je er goed groente op verbouwen? Of is het juist perfect voor huizen? We gaan ook veldwerk doen: zelf een grondboring  zetten! Zo leer je veel nieuwe dingen over de bodem.

De middag begint om 13.30 en duurt tot 16.30. Het kost €10,- per persoon. Nadat je bent ingeschreven, krijg je alle benodigde informatie. Hopelijk zien we je op 1 juni!

Klimaatonderzoek

Je kent het vast wel: het is een warme zomerse dag en je gaat lekker naar het water om daar verkoeling te zoeken. Hoe komt het dat het bij het water koeler is dan in de tuin of bij jou op het plein? Waar moet je op letten en hoe kan je daar rekening mee houden? Als een echte wetenschapper ga je op zoek naar de oorzaken van temperatuurverschillen. Na het college ga je buiten op onderzoek uit. Weer binnen worden alle resultaten vergeleken, besproken en in een database ingevoerd.

De middag begint om 13:30 en is om 16:30 afgelopen. Het kost €10,- per persoon. Nadat je bent ingeschreven, krijg je alle benodigde informatie. Hopelijk zien we je op woensdag 1 juni!