Junior Science Lab: Diep de bodem in

Heb je je wel eens afgevraagd wat er allemaal onder je voeten afspeelt? Wil je meer weten over de bodem en waarom deze zo belangrijk voor ons is? Hier ga je achter komen in dit Junior Science Lab!

Organisator Wetenschapsknooppunt

wo 2 juni 2021 14:30 tot 17:00

Locatie Wageningen, precieze locatie volgt
Prijs € 10,00

Alle Junior Science Labs zitten VOL!

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor een Junior Science Lab en wegens grote belangstelling kun je ons ook niet meer mailen voor een plekje op de reservelijst.

Wij gaan samen aan de slag als echte bodemonderzoekers. Je gaat een bodemprofiel maken met een grondboor, leert verschillende soorten bodem herkennen en onderzoeken waar het geschikt voor is. Boor je mee de Wageningse grond in om samen kennis en ervaringen op te doen?

Dit Junior Science Lab wordt gegeven door de wetenschapper Stephan Mantel.

Meer over Stephan Mantel

Wat is een Junior Science Lab (JSL)?

Bij het Junior Science Lab (JSL) zijn leerlingen van groep 6, 7 of 8 een middag lang de onderzoeker. JSL begint met een kort college van een wetenschapper van Wageningen University en daarna gaan zij aan de slag in een laboratorium of andere ruimte. De leerlingen zetten een onderzoek op, voeren deze uit en bekijken de resultaten. Net als echte onderzoekers dus!