Junior Science Lab: Drinken uit de Rijn, is dat gezond?

Hoe beter het met onze rivieren gaat, hoe beter het met de natuur en omwonenden rond de rivier gaat. Hoe zou het zijn met onze Rijn? is het water schoon genoeg om te drinken? Hier ga je achter komen in dit Junior Science Lab!

Organisator Wetenschapsknooppunt

vr 28 mei 2021 14:30 tot 17:00

Locatie Wageningen, precieze locatie volgt
Prijs € 10,00

Alle Junior Science Labs zitten VOL!

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor een Junior Science Lab en wegens grote belangstelling kun je ons ook niet meer mailen voor een plekje op de reservelijst.

Voor het project ‘Alle scholen verzamelen’ gaan door heel Nederland kinderen op vrijdag 28 mei 2021 rivieren, kanalen, beekjes en sloten onderzoeken. Op deze manier kunnen we zien hoe het gaat met de gezondheid van ons water. Een gezonde rivier is namelijk het resultaat van een gezonde leefomgeving. Als de richtlijnen het toestaan verzamelen wij voor dit Junior Science Lab bij De Blaauwe Kamer in Wageningen, van hier uit gaan wij als echte onderzoekers met meetapparatuur bij de Rijn aan het werk.

Dit Junior Science Lab wordt gegeven door de wetenschapper Renata van der Weijden.

Meer over Renata van der Weijden

Wat is een Junior Science Lab (JSL)?

Bij het Junior Science Lab (JSL) zijn leerlingen van groep 6, 7 of 8 een middag lang de onderzoeker. JSL begint met een kort college van een wetenschapper van Wageningen University en daarna gaan zij aan de slag in een laboratorium of andere ruimte. De leerlingen zetten een onderzoek op, voeren deze uit en bekijken de resultaten. Net als echte onderzoekers dus!

Let op: de Junior Science Labs vinden onder voorbehoud van de op dat moment geldende Corona-richtlijnen plaats.