Junior Science Lab: Koeienscheten en 'boertjes' oplossen

Overal om ons heen is DNA. In ons eten, in dieren, in onszelf, zelfs in super kleine dingen zoals bacteriën. Maar wat doet DNA? Hoe ziet het eruit? Hier ga je achter komen in dit Junior Science Lab!

Organisator Wetenschapsknooppunt

wo 2 juni 2021 14:30 tot 17:00

Locatie Wageningen/Ede, precieze locatie volgt
Prijs € 10,00

Alle Junior Science Labs zitten VOL!

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor een Junior Science Lab en wegens grote belangstelling kun je ons ook niet meer mailen voor een plekje op de reservelijst.

We duiken het lab in en zullen met ons eigen DNA gaan werken. Maar dat niet alleen, we gaan ons ook verdiepen in wat bacteriën zijn en wat ze kunnen doen. Je krijgt van te voren een onderzoeksetje zodat je bacteriën kan ‘vangen’ in je eigen huis. Je zal ook bacteriën gaan bekijken onder een echte microscoop. Een team van studenten van de Wageningse universiteit zullen vertellen hoe zij DNA en bacteriën gebruiken om slechte gassen uit scheten en ‘boertjes’ van koeien onschadelijk te maken.

Ben jij ook benieuwd hoe dit kan? Schrijf je dan in voor dit Junior Science Lab en duik in de minuscule wereld van bacteriën en DNA!

Dit Junior Science Lab wordt gegeven door de wetenschappers van het Studententeam van iGEM Wageningen.

Meer over iGEM Wageningen (Engelstalig)

Wat is een Junior Science Lab (JSL)?

Bij het Junior Science Lab (JSL) zijn leerlingen van groep 6, 7 of 8 een middag lang de onderzoeker. JSL begint met een kort college van een wetenschapper van Wageningen University en daarna gaan zij aan de slag in een laboratorium of andere ruimte. De leerlingen zetten een onderzoek op, voeren deze uit en bekijken de resultaten. Net als echte onderzoekers dus!

Let op: de Junior Science Labs vinden onder voorbehoud van de op dat moment geldende Corona-richtlijnen plaats.