Cursus

Junior Science Lab Kunnen planten en wormen overleven op Mars? - Inschrijvingen gesloten

Als er mensen op Mars gaan wonen dan moeten ze daar ook eten. En wat is er logischer dan je eigen eten daar te verbouwen? Omdat dieren heel veel ruimte en eten nodig hebben zullen die niet mee gaan en zul je dus vegetariër zijn als je op Mars woont. Wat is dan je beste dieet en hoe teel je de groenten zo efficiënt mogelijk? En is het planten van zaadjes genoeg of heb je meer nodig.

Organisator Wetenschapsknooppunt
Datum

wo 18 mei 2022 14:00 tot 17:00

Locatie Wageningen Campus, gebouw wordt later bekend gemaakt
Prijs € 10,00

De JSL's zitten vol!

Wow, wat hebben jullie je weer massaal aangemeld voor de Junior Science Labs 'Kunnen planten en wormen overleven op Mars?’ en ‘Verpakkingen: verse soep of plastic soep?’. Ze zaten binnen 30 minuten vol! Je kunt je inmiddels ook niet meer opgeven voor de reservelijst.

Maar niet getreurd! Op 10 mei kun je je inschrijven voor het Mega Junior Science Lab 'Avontuurlijke Eiwitten'. Het Lab is speciaal voor groep 6 en 7 en er is maar liefst plek voor 250 deelnemers!

Kunnen planten en wormen overleven op Mars?

In dit Junior Science Lab ga je zelf aan de slag met het telen van groenten op, nagemaakte, Marsbodem. Je gaat werken aan hoe zou je groenten telen en ook zelf een klein experimentje doen die je mee kunt nemen. Vieze vingers worden gegarandeerd.

Over de Wetenschapper

Dit Junior Science Lab wordt door gegeven door: dr. ir. Wieger Wamelink, Ecoloog en exobioloog Wageningen Environmental Research.