Junior Science Lab 'Plantenzaden' en 'Drones'

Speciaal voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs organiseert het Wetenschapsknooppunt Wageningen University het Junior Science Lab.

Organisator Wetenschapsknooppunt

wo 25 mei 2016 13:30 tot 16:30

Locatie Wageningen University

Plantenzaden

Ken jij de paprika, sperzieboon, sinaasappel, mango enzovoort… Misschien vind je ze lekker, maar heb jij je ooit afgevraagd wat er eigenlijk in een vrucht zit? In het Junior Science Lab gaan we proefjes doen met vruchten en hun zaden. Wat zit er eigenlijk allemaal in een vrucht en waar is het goed voor? Dat ontdek je tijdens deze middag. Breng een vrucht mee, waar zaden in zitten.

De middag begint om 13:30 en is om 16:30 afgelopen. Het kost €10,- per persoon. Nadat je bent ingeschreven, krijg je alle benodigde informatie. Hopelijk zien we je op woensdag 25 mei. Tot dan!

Drones (vol!)

Heb jij weleens een drone gezien? Drones zijn luchtvaartuigen zonder piloot. Tegenwoordig worden ze overal voor gebruikt en ze zijn al bijna niet meer weg te denken. Ben jij benieuwd naar wat drones allemaal kunnen en hoe het komt dat ze van die geweldige foto's kunnen maken? Je voelt hoe het is om een echte dronepiloot te zijn en we dagen je uit een betere versie van onze drones te ontwerpen!

De middag begint om 13.30 en duurt tot 16.30. Het kost €10,- per persoon. Nadat je bent ingeschreven, krijg je alle benodigde informatie. Hopelijk zien we je op 25 mei!