Junior Science Lab Slimme verpakkingen en Drones

Speciaal voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs organiseert het Wetenschapsknooppunt Wageningen University Junior Science Labs.

Organisator Wetenschapsknooppunt

wo 20 mei 2015 13:30 tot 16:30

Locatie Wageningen University

Tijdens het Junior Science Lab ga je als onderzoeker aan de slag op de universiteit. Je gaat een onderzoek opzetten, uitvoeren en de resultaten presenteren. Het Junior Science Lab is voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Ouders zijn niet toegestaan in het Junior Science Lab!

Op woensdagmiddag 20 mei zijn er twee Junior Science Labs. Let op: Je kan maar aan één Junior Science Lab meedoen. Hieronder lees je welke thema's er op 13 mei zijn.

Slimme verpakkingen

Heb je wel eens goed om je heen gekeken in de supermarkt? Hoeveel producten kan je zien, zonder een verpakking? Niet zo heel veel. Blijkbaar zijn verpakkingen behoorlijk belangrijk, maar waarom eigenlijk? Zoals je misschien wel weet, is een verpakking er om het product te beschermen. Dit is één van de zogeheten functies van een verpakking. Maar bescherming is niet de enige functie, die een verpakking heeft. In het Junior Science Lab gaan we proefjes doen om uit te vinden waarom we eigenlijk verpakkingen gebruiken. Ook onderzoeken we, wat er nou precies op een verpakking staat en wat dat eigenlijk voor ons betekent.

Drones

Heb jij weleens een drone gezien? Drones zijn luchtvaartuigen zonder piloot. Vind jij het leuk om meer te weten te komen over drones? Kom dan op 20 mei naar Wageningen University en word een echte wetenschapper. Je doet samen met een wetenschapper proefjes en je leert hoe drones werken. Wist je bijvoorbeeld dat een drone wel 70 kilometer per uur vliegt? Je leert hoe drones ongemerkt foto’s in de lucht maken en hoe de drones terug gaan naar waar ze vandaan komen. Je zult een leerzame en avontuurlijke dag beleven. Het Junior Science Lab 'Drones' zit al vol!

Inschrijven

De middag begint om 13:30uur en is om 16:30 afgelopen. Het kost €10,- per persoon. Inschrijven kan via het formulier.