Alumnibijeenkomst

KNM bestaat 30 jaar! - 2 april 2022

Kennisnetwerk Milieu (KNM) is de alumnivereniging voor Wageningse milieustudenten en mensen die werkzaam zijn in de milieusector en een band met Wageningen hebben.

Organisator Kennisnetwerk Milieu
Datum

za 2 april 2022 13:00 tot 17:00

Programma

De alumnidag op zaterdag 2 april begint met een lunch, gevolgd door 2 rondes met keuze-activiteiten. Ronde 1 bestaat uit een campus tour (zowel in het Engels als het Nederlands) of een gastcollege (in het Engels). De 2e ronde bestaat uit een een interactieve case study of een interactief irrigatie spel, beide gegeven in het Engels (tenzij er alleen Nederlandssprekenden aanwezig zijn). Voor beide rondes geldt een max. van 50 deelnemers per activiteit, dus het kan zijn dat u uiteindelijk wordt ingedeeld bij een andere activiteit dan aangevinkt. Na de activiteiten is er een optionele borrel in het universiteitscafé "de Spot" (Orion gebouw op de Campus).

Lunch in de Spot

De lustrumcommissie geeft om 13.00 een introductie tijdens de lunch, die tot 14.00 duurt. Vervolgens zijn er twee tijdsloten waarin u kunt deelnemen aan een activiteit: een campus tour of een gastcollege (14.00-15.30) en een workshop of een water managementspel (15.45-17.00).

Ronde 1 - Campus tour

U wordt rondgeleid over Wageningen Campus waarbij nieuwe fysieke vorderingen en innovatieve initiatieven worden getoond. Er vinden meerdere tours tegelijkertijd plaats omdat de gidsen kleinere groepen meer persoonlijke aandacht kunnen geven.

Ronde 1 - Gastcollege

Het gastcollege wordt gehouden door ir. Jeroom Remmers, directeur van TAPPC (true animal protein price coalition). Jeroom (WUR-milieuhygiëne - waterzuivering 1994) vertelt over het bedrijf, het idee erachter en waarom het een belangrijke rol speelt in de huidige maatschappij. Het college is in het Engels, maar uw Engels hoeft niet van topniveau te zijn: door het visuele aspect van de presentatie is het prima te volgen.

Ronde 2 - Workshop Interactieve case study

De workshop bestaat uit een case study, waarin vier biomen met een probleem worden besproken en waarvoor u in groepjes een oplossing of een adaptatieplan bedenkt en die presenteert aan de hand van een poster. Dit is de kans terug te gaan naar dat studiegevoel van vroeger door in groepsverband weer iets te creëren.

Ronde 2 - Watermanagement spe
l
In dit spel leef je het leven van een boer in een delta. Je zult de moeilijkheden ervaren die dit leven met zich meebrengt, want je zult je gewassen moeten verbouwen, de boeren naast je tevreden moeten houden en zoveel mogelijk geld moeten verdienen. Het is een leuk spel om watermanagement vanuit een ander perspectief te bekijken.

Napraten in de Spot
Na 17.00 is er gelegenheid om na te borrelen in de Spot.

Kosten

De kosten bedragen 10 euro per persoon. Voor KNM-leden is het gratis (voor KNM-leden geldt wel dat bij no-show zonder geldige reden, een bedrag van 25 euro in rekening gebracht wordt).

Opgeven

U kunt zich via deze link opgeven tot vrijdag 26 maart. Na aanmelding ontvangt u een mail met alle aanvullende informatie. Bij dringende vragen kunt u mailen naar luco.aktiefslip@wur.nl.

Uitnodiging

Beste Milieu Alumni,

Dit jaar bestaan studievereniging Aktief Slip 55 jaar en alumnivereniging Kennis Netwerk Milieu (KNM) 30 jaar! Dit vieren wij op zaterdag 2 april 2022 van 13:00 tot 17:00 met een alumni dag voor alle voormalige en huidige milieu studenten uit Wageningen.

Daarom willen wij u met deze mail officieel uitnodigen om ons te vergezellen tijdens deze dag vol activiteiten. De dag zal beginnen met een lunch, gevolgd door twee rondes met keuze activiteiten. Ronde 1 bestaat uit een campus tour (zowel in het Engels als het Nederlands) of een gast college (gegeven in het Engels). De tweede ronde zal bestaan uit een interactief irrigatie spel of een interactieve case study, beide gegeven in het Engels (tenzij er alleen Nederlandssprekenden aanwezig zijn). Voor beide rondes geldt een maximum van 50 participanten per activiteit, dus het kan dat u uiteindelijk wordt ingedeeld bij een andere activiteit dan aangevinkt. Na beide activiteiten is er een optionele borrel in het universiteits café de Spot.

De kosten bedragen 10 euro per persoon, voor leden van alumnivereniging KNM is het gratis (voor KNM-leden geldt wel dat bij zonder reden niet komen opdagen een bedrag van 25 euro betaald dient te worden).

Aanmelden:
U kunt zich tot vrijdag 26 maart opgeven via deze link of via de oranje knop aan de rechterkant. Na aanmelding ontvangt u een mail met informatie over o.a. parkeren, betaling etc. Bij dringende vragen, mail naar luco.aktiefslip@wur.nl.

Wij zien u graag op 2 april 2022, Alumni Dag commissie

Vooraankondiging

Dit jaar bestaat de studievereniging Aktief Slip 55 jaar en de vereniging Kennis Netwerk Milieu 30 jaar! En dat moet gevierd worden. Daarom organiseren beide organisaties op zaterdag 2 april 2022 van 13:00 tot 17:00 uur een alumnidag voor alle voormalige en huidige milieustudenten uit Wageningen.

Klik hier om de vragenlijst in te vullen en te laten weten dat je interesse hebt in deze bijeenkomst.

Wil je ook contact houden met voormalige studiegenoten die nu veelal werkzaam zijn op verschillende posities in de beroepspraktijk, word dan ook lid van KNM. De contributie bedraagt slechts 20 euro per jaar en het eerste jaar is het lidmaatschap gratis.
Meer informatie over het lustrum en de officiële aanmelding volgt later. Bekijk hieronder de uitnodiging.

Uitnodiging KNM

Over KNM

Het Kennisnetwerk Milieu is de alumnivereniging voor afgestudeerde Wageningse milieustudenten en mensen die werkzaam zijn in de milieusector en een band met Wageningen hebben. KNM bevordert onderlinge contacten door elk jaar meerdere activiteiten te organiseren. Denk hierbij aan symposia, excursies, webinars en andere netwerkactiviteiten. Op de Website KNM lees je alles over deze active vereniging in het Nederlands of in het Engels.