Kick-off workshop Global Challenge

Doe mee aan de Global Challenge van de World Food Prize Foundation met leerlingen uit heel Europa! Wageningen Youth Institute nodigt je uit om een kort werkstuk over een zelfgekozen onderwerp over het voeden van de wereld te schrijven en daarover in gesprek te gaan.

Organisator Wageningen Youth Institute

do 22 september 2022 16:00 tot 17:00

Locatie Online

Kick-off workshop 22 September 2022

Om je voor te bereiden en te ondersteunen bij het schrijven van het Global Challenge essay, bieden we kick-off workshops aan, gegeven door studenten van WUR op:

• 22 september 2022, 16.00-17.00
  • 1 november 2022, 16.00-17.00
  • 8 december 2022, 16.00-17.00
  • 10 januari 2023, 16.00 - 17.00

Na aanmelding ontvang je de link naar de online workshop.

We geven uitleg over het schrijven van het Global Challenge essay. Na de workshop zijn studenten beschikbaar voor vragen en ondersteuning tot en met de finale van het Wageningen Youth Institute op 16 maart 2023. Als je met je pws of meesterproef mee doet heb je al een student toegewezen gekregen die je ook kan helpen met je Global Challenge essay.

Als je deze data niet kunt kun je je alsnog aanmelden door het vakje 'no date' aan te klikken. Je kunt dan de recording op deze pagina bekijken en we nemen contact met je op over eventuele begeleiding van een student van Wageningen University.

Programma

• Introductie van de Global Challenge en de World Food Prize Foundation door Mirjam Troost
    Mirjam is coördinator van het Wageningen Youth Institute
  • Uitleg over het schrijven van de Global Challenge door Marloes Ruiter Marloes studeert aan Wageningen University en heeft zelf meegedaan aan het Wageningen Youth Institute

Wageningen Youth Institute

Na het inleveren van het Global Challenge-rapport neem je deel aan (online) rondetafelsessies met medestudenten en experts, zoals World Food Prize-winnaars en universiteitsprofessoren, bij het Wageningen Youth Institute op 16 maart 2023.

Op dit evenement worden studenten geselecteerd om zich in oktober 2023 in Des Moines, VS, aan te sluiten bij het Global Youth Institute. Op kosten van het Wageningen Youth Institute en de World Food Prize Foundation. Je kunt dus een heel inspirerende reis winnen!