Kick-off workshop Global Challenge

Doe mee aan de Global Challenge van de World Food Prize Foundation met leerlingen uit heel Europa! Wageningen Youth Institute nodigt je uit om een kort werkstuk over een zelfgekozen onderwerp over het voeden van de wereld te schrijven en daarover in gesprek te gaan.

Organisator Wageningen Youth Institute

do 23 september 2021 16:00 tot 17:00

Locatie Online

Kick-off workshop 23 september 2021

Om je voor te bereiden en te ondersteunen bij het schrijven van het Global Challenge essay, bieden we kick-off workshops aan, gegeven door studenten van WUR op:

• 23 september 2021, 16.00 - 17.00
  • 2 november 2021, 16.00 - 17.00
  • 9 december 2021, 16.00 - 17.00
  • 11 januari 2022, 16.00 - 17.00

Na aanmelding ontvang je de link naar de online workshop.

De studenten bieden minicolleges en een uitleg over het schrijven van het Global Challenge essay. Na de workshops zijn de studenten beschikbaar voor vragen en ondersteuning tot en met de finale van het Wageningen Youth Institute op 17 maart 2022.

Programma

• Introductie van de Global Challenge en de World Food Prize Foundation door Mirjam Troost
    Mirjam is coördinator van het Wageningen Youth Institute
  • Mini college over biodiversiteit en voeding door Evi Vet
    Evi is VN jeugdvertegenwoordiger biodiversiteit en voeding voor Nederland
  • Uitleg over het schrijven van de Global Challenge door Marloes Ruiter en Dennis Vlegels
    Marloes en Dennis studeren aan Wageningen University en hebben zelf meegedaan aan het Wageningen Youth Institute

Wageningen Youth Institute

Na het inleveren van het Global Challenge-rapport neem je deel aan (online) rondetafelsessies met medestudenten en experts, zoals World Food Prize-winnaars en universiteitsprofessoren, bij het Wageningen Youth Institute op 17 maart 2022.

Op dit evenement worden studenten geselecteerd om zich in oktober 2022 in Des Moines, VS, aan te sluiten bij het Global Youth Institute. Op kosten van het Wageningen Youth Institute en de World Food Prize Foundation. Je kunt dus een heel inspirerende reis winnen!