Kick-off workshop Global Challenge

Doe mee aan de Global Challenge van de World Food Prize Foundation met leerlingen uit heel Europa! Wageningen Youth Institute en SLU Youth Institute uit Zweden nodigen je uit om een kort werkstuk over een zelfgekozen onderwerp over het voeden van de wereld te schrijven en daarover in gesprek te gaan.

Organisator Wageningen Youth Institute en SLU Youth Institute
Locatie Online

Kick-off workshop 14 december 2020

Om je voor te bereiden en te ondersteunen bij het schrijven van het Global Challenge-rapport, bieden we op 14 december 2020 en 14 januari 2021 twee (identieke) kick-off workshops aan, gegeven door universiteitsstudenten van WUR en SLU. De studenten bieden minicolleges en een uitleg over hoe schrijf het Global Challenge-rapport. Na de workshops zijn de universiteitsstudenten beschikbaar voor vragen en ondersteuning tot en met de data van de Youth Institutes. Aanmelden voor de workshop kan tot 11 december.

Programma

• Introductie van de Global Challenge en de World Food Prize Foundation door Mirjam Troost
    Mirjam is coördinator van het Wageningen Youth Institute
  • Mini college over biodiversiteit en voeding door Evi Vet
    Evi is VN jeugdvertegenwoordiger biodiversiteit en voeding voor Nederland
  • Uitleg over het schrijven van de Global Challenge door Marloes Ruiter en Dennis Vlegels
    Marloes en Dennis studeren aan Wageningen University en hebben zelf meegedaan aan het Wageningen Youth Institute

Wageningen Youth Institute en SLU Youth Institute

Na het inleveren van het Global Challenge-rapport neem je deel aan online rondetafelsessies met medestudenten en experts, zoals World Food Prize-winnaars en universiteitsprofessoren, bij een van de Youth Institutes van Wageningen University (Nederland) of SLU ( Zweden). Op deze evenementen worden studenten geselecteerd om zich in oktober 2021 in Des Moines, VS, aan te sluiten bij het Global Youth Institute. Op kosten van het Wageningen Youth Institute en de World Food Prize Foundation. Je kunt dus een heel inspirerende reis winnen!

• Wageningen Youth Institute: 3 maart 2021
  • SLU Youth Institute: 22 april 2021 (Uppsala region) en 6 mei 2021 (Malm√∂/Lund region)